TIR cu 40 de cetăţeni străini oprit la frontiera din vestul țării

Zeci de migranţi descoperiţi într-un tir la PTF Nădlac II

TIR cu 40 de cetăţeni străini oprit la frontiera din vestul țării

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac II şi Borş II au depistat patruzeci și șapte de cetăţeni din Bangladesh, India, Nepal şi Pakistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen, ascunşi în două mijloace de transport încărcate cu frigidere şi aparate de uz casnic.

Astăzi dimineață, în jurul orei 04.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier format din cap tractor, înmatriculat în România și semiremorcă înmatriculată în Spania.

CITEȘTE ȘI: Coloane de maşini la intrarea şi ieşirea din ţară prin PTF Nădlac II

Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere pentru o societate comercială din Spania.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, patruzeci cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, India și Nepal, ce intenționau sa ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean bulgar, care transporta aparate de uz casnic, pentru o societate comercială din Lituania.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunși în compartimentul destinat mărfurilor, șapte cetăţeni din Pakistan și Bangladesh, majoritatea solicitanți de azil în țara noastră şi intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun, informează Poliția de Frontieră.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *