Coloane de maşini la intrarea şi ieşirea din ţară prin PTF Nădlac II

Aglomeraţie în mai multe puncte de trecere a frontierei. Cel mai lung timp de aşteptare este la Nădlac II

Coloane de maşini la intrarea şi ieşirea din ţară prin PTF Nădlac II

Coloane de maşini se înregistrează, vineri, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, atât la intrarea în ţară, cât şi la ieşire, iar timpul de aşteptare pentru formalităţi ajunge la 90 de minute.

Conform aplicaţiei online care monitorizează traficul la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II sunt deschise câte şase artere de circulaţie pentru traficul uşor şi turistic, pe fiecare sens.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru AGERPRES, că aglomeraţia este generată de un număr foarte mare de turişti care vin în ţară sau pleacă în străinătate.

Între ei sunt şi mulţi români stabiliţi în străinătate care vara obişnuiesc să îşi petreacă concediile alături de familiile din ţară.

CITEȘTE ȘI: Ploi însemnate cantitativ, anunță meteorologii pentru Banat

De asemenea, aglomeraţie este şi în PTF Nădlac I (DN 7), unde se aşteaptă 60 de minute la ieşirea din ţară şi 40 de minute la intrare. Aici sunt deschise câte două artere pentru traficul uşor şi turistic.

‘Având în vedere faptul că ne aflăm în plin sezon estival, în prezent se înregistrează trafic crescut. În acest sens, au fost dispuse măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport. Astfel, a fost suplimentat personalul Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi arterele de control.

Se menţine un contact permanent cu autorităţile de frontieră vecine, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.

Pentru evitarea supraaglomerării unor puncte de trecere a frontierei precum PTF Nădlac ll, care este utilizat de majoritatea participanţilor la traficul transfrontalier, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic Online şi utilizarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise în regim internaţional la graniţa cu Ungaria‘, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă.

Foto: arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *