Tiparniță de euro falși: Trupele speciale au făcut descinderi (video)

descinderi 3

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia au făcut, marţi, opt percheziţii, în judeţul Bihor, la membri ai unei grupări suspectate de înşelăciune şi punere în circulaţie de bancnote contrafăcute. Aceştia ar fi făcut cumpărături cu bancnote euro contrafăcute, la comercianţi, în special din zona rurală a judeţelor Alba, Bihor şi Hunedoara. Cinci persoane au fost duse la audieri, anunță news.ro. Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia au făcut, marţi, opt percheziţii, în judeţul Bihor, la persoane bănuite de punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.

„Acţiunea a vizat membrii unei grupări care ar fi pus în circulaţie bancnote euro contrafăcute, cu prilejul achiziţionării de diverse bunuri. Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie – iulie 2020, membrii grupării ar fi abordat diverşi comercianţi, în special din zonele rurale ale judeţelor Alba, Bihor şi Hunedoara, şi ar fi făcut cumpărături cu bancnote contrafăcute, pentru care ar fi propus schimburi valutare la cursuri avantajoase”, afirmă Poliţia.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat telefoane mobile, cartele SIM şi diverse bunuri, în legătură cu care există suspiciunea că provin din activităţi infracţionale.

La sediul poliţiei au fost duse, pentru audieri, 5 persoane.

Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni şi a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La aceasta au luat parte şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bihor, precum şi poliţişti de la serviciile pentru acţiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Alba şi Bihor.

 

stiripesurse


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns