Tinerii în căutare de job au la dispoziţie consilieri specializaţi în cadrul AJOFM Timiş

ajofm Timis

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) gestionează locurile vacante declarate de angajatori conform legislației în vigoare.

Mai precis, în virtutea articolului 10 al Legii nr. 76/2002, actualizată, privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

O facilitate aparte le este oferită tinerilor, care pot accesa site-ul ANOFM, www.anofm.ro, secțiunea Card profesional european, pentru a vizualiza oferta locurilor de muncă vacante, actualizată în timp real, și se pot înregistra totodată la agenția teritorială pentru ocuparea forței de muncă de care aparțin cu domiciliul sau reședința, pentru a beneficia de mediere.

Pentru înregistrare se cer: actul de identitate, actele de studii şi de calificare, documente care atestă existenţa unor raporturi de muncă sau de serviciu (în cazul în care au mai lucrat), precum și o adeverinţă medicală.

Un proiect pentru persoanele între 16 şi 25 de ani

Persoanele care au vârsta de cel puţin 16 ani și de cel mult 25, care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activităţi de formare profesională pot contacta experții de ocupare din cadrul echipelor locale de intervenție pentru a primi sprijin de specialitate.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă implementează, în parteneriat cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Educației Naționale și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, proiectul INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea numărului de tineri înregistrați la Serviciul Public de Ocupare (SPO) în vederea furnizării de măsuri specializate de sprijin.

Echipe de sprijin la nivel judeţean

În cadrul proiectului, în fiecare județ, au fost constituite echipe locale de intervenție, formate din experți de ocupare, asistenți sociali, consilieri şi mediatori școlari, care au rolul de a sprijini tânărul în funcție de nevoile sale concrete.

Experții de ocupare din cadrul echipelor locale de intervenție, pe lângă o serie de responsabilități, asigură realizarea activităților de bază ale proiectului: contactarea și profilarea tinerilor, înregistrarea acestora în baza de date a agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, informarea și consilierea lor, precum şi monitorizarea parcursului tinerilor înregistrați.

În Timiş, persoanele desemnate de AJOFM pentru a-i consilia pe tinerii în căutare de job sunt Cosmina Georgiana Dumitriu şi Marian Tătaru, iar detalii pot fi obţinute apelând nr. tel. 0771.363.038.

Aproape 1.300 de joburi disponibile în Timiş

Este de menţionat că Timişul are o ofertă largă de locuri de muncă disponibile.

Un număr de 301 angajatori erau afişaţi, ieri, pe lista celor care caută personal prin intermediul AJOFM Timiş, numărul total al posturilor libere fiind de 1.289, acesta clasând judeţul nostru pe locul al optulea la nivel naţional, în condiţiile în care numărul locurilor de muncă oferite în întreaga ţară era de 34.745.

Construcţiile, instalaţiile, industria uşoară, comerţul, alimentaţia publică, transporturile şi tehnologia informaţiei sunt domeniile cele mai avide de angajări în judeţul nostru.

Rata şomajului în Timiş, potrivit ultimei actializări efectuate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, se situează la un nivel foarte coborât, de doar 0,81 de procente.

Într-un singur alt judeţ din întreaga ţară – Ilfov – se întregistrează o rată a şomajului mai mică decât în Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *