Tinerii fermieri care au obţinut finanţări nerambursabile vor fi controlaţi „la sânge”

fermieri 2

Tinerii fermieri care au obţinut finanţări nerambursabile pentru investiţii vor fi vizitaţi în perioada următoare de reprezentanţii Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Mai exact, funcţionarii agenției de plăți vor efectua controale în teren pentru acele ferme care au cereri depuse în cadrul submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală.

AFIR va efectua verificările la faţa locului pentru toate cererile de finanțare depuse în cadrul submăsurii 6.1, cu excepția proiectelor înregistrate în etapele lunare pentru care nu mai există disponibil din alocarea anuală, situație în care etapa de evaluare se va finaliza fără vizita pe teren.

Prevederea privitoare la controalele în exploataţiile tinerilor fermieri a făcut obiectul modificărilor aduse manualului de procedură pentru evaluarea și selectarea cererilor de finanțare pentru proiecte aferente unor submăsuri, măsuri și scheme de ajutor de stat sau de minimis din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. O altă submăsură în cazul căreia vor fi verificaţi pe teren toţi beneficiarii este 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns