Tineri și copii afgani descoperiți ascunși într-un TIR, la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecerea a Frontierei Nădlac II – judeţul Arad au depistat şapte cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu huse auto.

CITEȘTE ȘI: Patru hoți au dat de mai multe ori lovitura pe un șantier din Giroc, de unde au plecat cu ce li s-a părut că vor vinde mai ușor

La vama de la Nădlac s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 41de ani, care conducea un un TIR  înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, huse auto, pe ruta Turcia – Cehia.

În urma controlului autovehiculului, poliţiştii de frontieră au constatat că sigiliul aplicat pe compartimentul marfa este lipit, așa că au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport. În  interiorul automarfarului au fost descoperite ascunse în compartimentul marfă şapte persoane.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, mai precis  cinci tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani  si doi minori, în vârstă de 12 şi 15 ani. Tinerii, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat  pentru cetățenii străini, și de trafic de migranți pentru şoferul din România, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns