Tinerețe fără bătrânețe într-o primărie din Timiş

primaria sandra

Dacă în alte locuri administrația se bazează mai mult pe funcționari cu vechi state de serviciu, într-o comună din Timiş, în primărie, tinerețea pare că este la ea acasă.

Nu s-a calculat media de vârstă a funcționarilor publici din Şandra, dar circa 80 la sută dintre ei sunt sub 40 de ani, iar dintre aceștia, șase sau chiar șapte au sub 30.

luchian-savu-primar-sandraDe ce această revărsare de tinerețe pe holurile sau în birourile primăriei? La întrebare ne-a răspuns primarul Luchian Savu (foto), care începe prin a-și aduce aminte că, în vechea clădire a instituției, când a fost viceprimar, dacă au fost, în total, șapte-opt angajați.

De altfel, nici nu ar fi avut loc mai mulți. Organigrama de acum prevede 22 de poziții. Dintre acestea sunt însă numai 15 ocupate.

Pentru cele mai multe dintre posturile vacante e nevoie de studii de specialitate, un exemplu fiind cel de auditor financiar, neocupat și el. Printre angajați există însă și o funcționară care se pregătește de pensie, iar acest lucru subliniază faptul că asistăm la schimbul firesc de generații în administrație.

„S-a dat o șansă tinerilor cu facultate, e de părere primarul, chiar dacă salarizarea bugetarilor lasă un gust amar de la prima leafă”. Una peste alta, edilul crede că la primăria din Șandra se poate vorbi despre o echipă veritabilă. Sigur că sunt și probleme, dar care se pot depăși în timp. Funcțiile publice implică o bună cunoaștere a legislației și multă responsabilitate.

„A fi în slujba cetățeanului este însă un lucru motivant”, adaugă primarul. Pentru a-și îmbunătăți activitatea, funcționarii publici sunt trimiși, cu aprobarea consilierilor locali, la cursuri de perfecționare, care constituie pentru ei un ajutor în carieră.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *