Ministrul Sănătăţii, la 6 luni de mandat: 80% dintre spitalele din România ar trebui închise

spital 2

Ministrul Sănătăţii a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că 80% dintre spitalele din România nu ar trebui să funcţioneze dacă s-ar respecta toate regulile. Mai mult, ministrul a explicat că, 30% dintre spitale se află sub risc seismic.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a explicat, într-o conferinţă de presă, că la şase luni de la începutul mandatului, afirmaţia sa dintr-un interviu, „dacă ar trebui să aplicăm toate regulile, 80% dintre spitalele din România ar trebui închise”, i-a şocat pe mulţi, însă „coafând realitatea nu facem niciun bine nimănui”, explicând şi că în mandatul său de şase luni, nu a fost construit niciun spital. În ultimii 26 de ani, în România a fost construit un singur spital, a mai precizat ministrul.

„Din păcate, fiecare ministru a luat la cunoştinţă de această situaţie. A încercat să facă ceva, nu a avut echipă, nu a avut buget şi tot aşa. Aici e marea problemă. Nu există o strategie. Ministerul Sănătăţii trebuia să aibă un departament special pentru asta. Spitalele au fost acreditate cu foarte multe compromisuri. Un spital e acreditat cu 45 de puncte, din 100. S-a coborât ştacheta pentru că altfel le-am închide”, a declarat, într-o intervenţie la Realitatea TV, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor, Vasile Barbu.

realitateatv.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Ministrul Sănătăţii, la 6 luni de mandat: 80% dintre spitalele din România ar trebui închise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *