Timpark, sistemul de parcare în Timișoara, rămâne neschimbat cel puțin până în iunie

Timpark

Consilierii locali timișoreni au decis ca tarifele de parcare pe domeniul public să rămână la fel ca până acum, adică neschimbate din 2013.

„Propunerea a fost să nu facem nici o modificare, având în vedere că în luna iunie va expira delegarea parcărilor către SDM. Până în acel moment va trebui să facem un plan în ce privește parcările, ce se întâmplă cu Timpark și un regulament de parcare. Putem să discutăm eventual majorări sau diminuări de prețuri doar în momentul în care avem un plan privind parcarea în Timișoara pe termen mediu. Contractul prin care parcările erau administrate de ADP expiră în iunie și, în consecință, și contractul cu SDM”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Intenția noii administrații este să elaboreze un nou regulament de parcare, prin care se va schimba politica de parcare și, eventual, tarifele percepute. Primarul Dominic Fritz a declarat că se lucrează la o reformă a Timpark și SDM (Societatea Drumuri Municipale), existând deja o strategie.

Fritz consideră că este necesar un sistem foarte clar care să spună că încasările din Timpark trebuie reinvestite în parcări. De asemenea, în cartiere va trebui gândit un abonament pentru rezidenți.

„Bineînțeles că trebuie să creăm mai multe locuri de parcare. Problema cu locurile de parcare este că orașul nu este destul de mare ca să putem asigura pentru fiecare câțiva metri pătrați în spațiul public ca să-și pună mașina acolo. Dar e clar că acolo trebuie să se schimbe abordarea și lucrăm la un plan pe care o să-l prezentăm în 2021”, a spus primarul Timișoarei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Timpark, sistemul de parcare în Timișoara, rămâne neschimbat cel puțin până în iunie

  1. In primul rand, sa scoata Timpark-ul de la SDM si, sa faca o societate care sa se ocupe strict de gestionarea parcarilor.Asa cum au,majoritatea oraselor din tara. Ca sa poata exista un control strict al banilor si, a ceea ce se face cu ei. Altfel…..

  2. Percarea pt locatari s- a scumpit cu100/100.!!!!!!! Pentru 6 luni se plătește cât pt. UN AN!!!!Hoții nu se mai satura!!!!!!!!

  3. Daca opresti in Timisoara, fiind cetatean strain si nu ai de unde cumpara tichete de parcare,(pentru ca nu mai exista), atunci cu anunt electronic (prin SMS) este imposibil. Faptul ca ai cont strain si telefon strain, ce faci?
    In Austria ai toate posibilitatile la dispozitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *