Fermierii vor avea la dispoziție programul ”Rabla” pentru utilaje agricole

fermieri 2

Fermierii vor avea oportunitatea să-și înnoiască utilajele agricole printr-un program guvernamental. Planul este deocamdată doar în stadiul de schiță, însă va fi elaborat cu toate detaliile în perioada următoare. Executivul condus de Florin Cîțu are cuprins, de altfel, programul ”Rabla pentru tractoare” în programul său de guvernare.

Trebuie spus că în urmă cu zece ani a mai existat o linie de finanțare guvernamentală pentru înnoirea parcului de tractoare agricole.

Noua inițiativă se va axa pe întinerirea parcului de utilaje, operațiune care va duce la randamente mai bune în agricultură. Totodată, stimularea cererii pentru astfel de utilaje va avea drept consecință și investiții în fabrici și unități de service pentru acestea în țara noastră.

Grupurile de acțiune locală vor fi întărite

Facilitarea dezvoltării grupurilor de acțiune locală pe tot teritoriul țării – fiind vorba despre mini-agenții prin care atât agricultorii și alți întreprinzători din mediul sătesc, dar și autoritățile publice locale pot accesa fonduri europene nerambursabile – ca instrument predilect de implementare pentru programele de dezvoltare rurală, prin consolidarea capacității lor de decizie și administrare și prin creșterea alocărilor financiare destinate proiectelor de dimensiuni mici și medii, este o altă măsură importantă care vizează dezvoltarea economiei locale și e prevăzută în programul noului guvern.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *