Timpark anunță: în perioada 01.04.-22.04.2022, nu vor fi sancționați proprietarii autovehiculelor ce parchează în zonele rezidențiale

A fost modificat regulamentul de parcare din Timișoara

Timpark anunță: în perioada 01.04.-22.04.2022, nu vor fi sancționați proprietarii autovehiculelor ce parchează în zonele rezidențiale. 

Serviciul Public pentru Administrarea Parcărilor din Municipiul Timișoara-Timpark anunță că, urmare a numărului mare de solicitări pentru eliberarea abonamentelor de tip Rezidențial, în perioada 01.04.-22.04.2022, nu vor fi sancționați proprietarii autovehiculelor ce parchează în zonele rezidențiale.

„Vă informăm că abonamentul de tip „REZIDENT” se emite la casieria Serviciului Timpark doar persoanelor fizice care au domiciliul în Municipiul Timișoara, respectiv fac dovada că dețin în proprietate autovehiculul pentru care solicită acest abonament.

CITEȘTE ȘI: Mai multe cazuri de viroze respiratorii în unitățile de învățământ din Timiș

Eliberarea lui se face în baza cărții de identitate a proprietarului și a certificatului de înmatriculare al autovehiculului, cu inspecția tehnică periodică valabilă. În cazul autovehiculelor deținute în comun de către soți, se va prezenta și certificatul de căsătorie, dacă solicitantul acestui abonament nu este înscris ca și proprietar în certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

Mai pot beneficia de acest tip de abonament și persoanele fizice care fac dovada că locuiesc în interiorul unei zone Timpark și au înscrisă în actul de identitate mențiunea privind stabilirea reședinței (fosta viză de flotant) la respectiva adresă. Abonamentul de tip Rezident se poate elibera pentru un singur autovehicul de persoană și NU asigură rezervarea unui loc de parcare!

Reamintim cetățenilor că orarul de funcționare al casieriilor Timpark este de luni până vineri, între orele 08.00-20.00.

De asemenea, abonamentele de parcare valabile pentru Zona Roșie, Galbenă, Albastră (nerezidențiale!) și cele de tip Combinat pot fi achiziționate și online, accesând site-ul www.timpark.ro.

În urma procesului de digitalizare a administrației publice, achiziționarea abonamentelor pentru rezidenți va deveni posibilă prin intermediul unei platforme online”, se arată în comunicatul Timpark.

 

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *