Timișul primește aproape 3.000 de tablete pentru elevi. Ar fi nevoie de peste 7.000

tableta 1

Doar 3.000 de tablete primește Timișul de la Ministerul Educației pentru elevii care studiază în online. Însă în județ există 7.000 de solicitări de la elevii care nu pot participa la ore din cauză nu au un dispozitiv personal. Inspectorul școlar general spune că distribuirea tabletelor în județ se va face în funcție de calitatea internetului și de numărul de cereri dintr-o localitate.

Cei mai mai mulți dintre elevii care nu au echipamentele necesare ca să participe la cursurile online provin din mediul rural, aproximativ 90%. 3.000 de tablete urmează să ajungă în județ până la finalul lunii decembrie, iar diferența va fi actualizată de inspectorii școlari și se va apela la ajutorul primăriilor sau a unor ONG-uri.

„Necesarul la nivelul județului este de 7.360 de tablete pentru toți elevii. Cu alte cuvinte, am avea un deficit de 1.000 de tablete. Mai facem o reconfigurare și o updatare a situației zilele viitoare, pentru că în urma donațiilor acest număr de 7.000 de tablete s-ar putea să fi scăzut. Situația este dinamică de la o săptămână la alta. Cum le împărțim? Acolo unde semnalul furnizorului este în standarde bune, corelat cu unitățile care au făcut cele mai multe cereri. Avem o hartă unde știm cum este semnalul în zonele din Timiș – slab, bun sau foarte bun.”, spune Marin Popescu, inspectorul școlar general al Timișului.

Cele mai multe cereri de tablete s-au înregistrat la unitățile școlare din localitățile Bethausen și Cenei – aproape 100 de tablete la fiecare instituție.

În Timiș, operatorul de rețea Vodafone a câștigat licitația pentru a livra tabletele elevilor. Dispozitivele vor fi dotate cu cartele SIM pentru internet valabile doi ani.

 

expressdebanat


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *