Timișul ”exportă”, lunar, sute de câini în Occident

În fiecare lună, sute de câini din Timiș – în majoritate maidanezi – își găsesc un cămin primitor în Uniunea Europeană. În procente, la nivelul unui an, înseamnă 3,5 la sută din populația canină a județului. Acest lucru contribuie la reducerea numărului câinilor fără stăpân de pe străzile localităților timișene.

Potrivit reprezentanților Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Timiș, în județul nostru trăiesc circa 70.000 de câini, dintre care mai mult de jumătate au fost microcipați.

”O parte dintre proprietarii de câini sunt cazuri sociale care nu își permit financiar o astfel de acțiune. Foarte mulți câini se găsesc la ora actuală în adăposturi, iar 1.733 de exemplare au fost adoptate în primele nouă luni ale acestui an în Occident. Acțiunea de microcipare este importantă pentru că numerele matricole la animale se dau pentru a putea avea o situație a circulației lor și a ține sub control bolile.

Astfel, în ultimii cinci-șase ani nu am mai avut nici un caz de rabie și putem spune că această afecțiune a fost eradicată. În ultimii 10-15 ani au fost două cazuri de transmitere a acestei boli la oameni, prin zgârietură de pisică”, a precizat Adrian Popa, directorul executiv al DSVSA Timiș.

Potrivit acestuia, vaccinarea câinilor se va derula în tot județul Timiș în lunile noiembrie și decembrie. Concomitent are loc o acțiune similară pentru imunizarea vulpilor, purtătoare ale virusului turbării, care se va face cu momeli răspândite pe calea aerului, dar și la vizuină.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Timișul ”exportă”, lunar, sute de câini în Occident

  1. sa-ti fie rusine, te-ai privit vreodata in oglinda fara sa te scuipi? Ratat din punct de vedere uman, poate vreodata cand se vor descotorosi de tine persoanele dragi (daca ai asa ceva sau stii ce inseamna , ma indoiesc) te vei trezi, nu uita exista o karma si pentru tine.

Lasă un răspuns