Timișul e fruncea și în topul național al firmelor

Timișul e fruncea și în topul național al firmelor

Timișul e fruncea și în topul național al firmelor. Economia timișeană s-a dovedit rezistentă la provocările pandemiei, ba mai mult, în Topul Național al Firmelor, întocmit de Camera de Comerț și Industrie a României pe baza bilanțurilor financiare din 2020, se prezintă mai mult decât onorabil, cu nu mai puțin de 523 de companii clasate pe unul dintre primele trei locuri pe domeniile lor de activitate, grupele și clasele de mărime corespunzătoare, respectiv firme mari, mijlocii, mici sau microîntreprinderi. E semnificativ, totodată, faptul că dintre companiile timișene fruntașe pe țară, 217 realizează producție industrială.

Cea de-a 28-a ediție a Topului Firmelor din Județul Timiș a reunit 11.214 operatori economici care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 33.995 care au depus bilanţul contabil în termenul legal. Dintre acestea, 1.793 firme au reuşit să se claseze pe primele trei locuri, structurate pe șapte mari domenii de activitate, grupe şi clase de mărime.

Cifrele arată că economia timișeană merge mai departe! Cele 1.793 de companii clasate pe primele trei locuri în top reprezintă 68 la sută din cifra totală de afaceri a județului, dar şi 52,8 procente din totalul numărului de salariaţi din Timiș. Pentru clasarea timp de zece ani consecutiv pe primele trei poziții ale Topului, 160 firme au fost distinse cu Trofeul de Excelenţă.

Pentru a doua oară  consecutiv, gala de premiere a celor mai performante companii timișene se desfășoară fără o festivitate propriu-zisă, cu prezența laolaltă a laureaților. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș a reușit, însă, să creeze un eveniment transmis live online, dar și televizat cu ajutorul partenerilor media, fiind vorba despre un montaj video cu decernarea trofeelor și distincțiilor.

”La starea economiei timișene a contribuit și CCIA Timiș. Astfel, încă de la instituirea stării de urgență, pentru a limita pierderile suferite și pentru a sprijini companiile să revină cât mai repede la normalitate, CCIAT a luat act de problemele acestora și a încercat să găsească rezolvări la solicitările venite din partea membrilor. Eforturile nu au fost zadarnice, Camera de Comerț reușind să influențeze luarea unor decizii în favoarea mediului de afaceri, atât de Guvernul României cât și de administrația publică locală”, punctează CCIA Timiș.

CITEȘTE ȘI: Altercație cu focuri de armă. Un bărbat a fost înjunghiat

Topul Firmelor este realizat de camerele de comerț județene pe baza unei metodologii unice și unitare la nivel național care îmbină criterii de eligibilitate ce țin de activitatea desfășurată de companii în exercițiul financiar precedent: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat. Topul integral cu firmele timișene clasate poate fi consultat online la adresa:  http://top.cciat.ro/top.php.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns