Timișul are cel mai mic număr de pensionari din vestul țării

pensionari 2 1

Procesul de îmbătrânire demografică din România a cunoscut o ușoară accentuare în ultimii zece ani, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS). Din cauza dinamicii continue, numărul exact al cetățenilor români nu se cunoaște cu precizie, însă, potrivit instituției amintite, la începutul acestui an figurau aproximativ 22.175.000 de cetățeni cu domiciliul în România.

CITEȘTE ȘI: Incendiu într-un bloc din Timișoara. Flăcările au izbucnit la ultimele etaje. Foto și video

Puțin peste cinci milioane dintre aceștia sunt pensionari. În ceea ce privește zona de vest a țării, respectiv județele Timiș, Arad și CarașSeverin, numărul total al locuitorilor din acest areal este de 1.543.946, conform datelor recente furnizate de direcțiile județene ale INS: 758.380 în Timiș, 470.093 în Arad și 315.473 în CarașSeverin. Raportând datele primite și de la casele teritoriale de pensii, reiese că cea mai îmbătrânită populație din vestul țării se află pe teritoriul județului Arad, unde numărul pensionarilor este de 127.253, aceștia reprezentând 27 la sută din numărul total al locuitorilor.

La polul opus, se situează județul Timiș, unde numărul pensionarilor (157.793) este cu șapte procente mai mic. În Caraș-Severin, se află în evidență 75.997 de pensionari, aceștia reprezentând 24 la sută din numărul locuitorilor județului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns