Timișorenii sunt așteptați la Safe Roads – eveniment de conștientizare a pericolelor consumului de alcool și droguri în timpul conducerii pe drumurile publice

Timișorenii sunt așteptați la Safe Roads - eveniment de conștientizare a pericolelor consumului de alcool și droguri în timpul conducerii pe drumurile publice

Timișorenii sunt așteptați, sâmbătă – 15 iunie la Safe Roads, primul eveniment din cadrul campaniei ALL Clear, organizată de People Care, cu scopul de a educa și de a sensibiliza conducătorii auto și moto cu privire la pericolele consumului de alcool și droguri în timpul conducerii pe drumurile publice, promovând totodată un comportament responsabil și siguranță rutieră.

„Consumul de alcool și de droguri la volan reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave. Prin intermediul acestui eveniment, ne dorim să generăm o schimbare de atitudine și de comportament care să ducă la o reducere a numărului de accidente rutiere cauzate de consumul de alcool și droguri din România. Cred că, pornind de la exemplul personal, este esențial să ne implicăm și să încercăm să producem schimbarea aceea pe care o așteptăm, dar care tot nu mai apare. Mă bucur mult că există deja un nucleu de oameni și instituții care susțin inițiativa și cred că împreună vom reuși să mișcăm lucrurile în sensul dorit”, explică Adrian Minea, inițiatorul acestui proiect și al campaniei ALL Clear, biciclist, motociclist, conducător auto, sportiv, voluntar al clubului Rotary Ripensis, om de afaceri.

La evenimentul din 15 iunie vor participa comunitățile moto și velo din Timișoara, Poliția Rutieră, Agenția Națională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, precum și alte instituții și cluburi de servicii, pentru a promova siguranța rutieră prin prevenirea consumului de alcool și/sau substanțe interzise.

„Obiectivele campaniei sunt informarea și educarea conducătorilor auto, moto, velo, dar și a pietonilor, despre riscurile și consecințele consumului de alcool și droguri în timpul conducerii pe drumurile publice, promovarea unor alternative sigure și responsabile pentru petrecerea timpului liber, prin sport, mișcare și o viață fără tentații interzise, facilitarea accesului participanților la informații utile și la resurse pentru a preveni conducerea sub influența substanțelor interzise”, explică Adrian Minea.

Participanții pot lua parte la prezentări și demonstrații practice cu ochelarii speciali care simulează efectele consumului de alcool și de substanțe interzise și se vor putea alătura unei parade moto-velo. Punctul culminant al evenimentului va fi o petrecere de final, unde participanții, partenerii și susținătorii sunt invitați să petreacă timp de calitate împreună, ca parte a comunității ALL Clear.

People Care este o asociație care se preocupă cu prioritate de campanii și acțiuni de prevenire pe linia siguranței în trafic, acolo unde se întâlnesc pietoni, șoferi, motocicliști și bicicliști, supuși unor pericole permanente, pe fondul consumului de alcool și de substanțe interzise.

Programul evenimentului Safe Roads:

12:30 – Deschidere.

13:00-15:00 – Activități de conștientizare și simulare a accidentelor rutiere:

· Simularea stării de ebrietate și a influenței substanțelor interzise

· Utilizarea simulatorului de impact

· Utilizarea ochelarilor speciali Drager Drogisto din dotarea Agenției Naționale Antidrog.

15:00-16:00 – Paradă moto-velo pe următorul traseu: START Parcarea UBC0 Iulius Town – Bulevardul Antenei – Strada Popa Șapcă – Strada Martin Luther – Bulevardul I.C. Brătianu – Strada 20 Decembrie 1989 – Bulevardul Regele Ferdinand I – Bulevardul Republicii – Strada Sf. Ioan – Strada Gheorghe Dima – Calea Alexandru Ioan Cuza – Calea Aradului – Calea Sever Bocu -Bulevardul Antenei – Parcarea UBC0 Iulius Town.

16:00-17:00 – Concluzii și închiderea evenimentului.

CITEȘTE ȘI: Lucrări pe autostrada A1, DN 6 Sânnicolau Mare – Cenad, DN 6 Șandra – Lovrin și DN 59F Sânnicolau Mare – Dudeștii Vechi


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *