Timişorenii, lăsați cu buzele umflate de noul guvern

După ce acum câteva săptămâni politicienii Timișoarei se certau pe pielea ursului din pădure, adică pe amplasamentul sălii polivalente cu 16.000 de locuri pe care trebuia să o edifice Compania Națională de Investiții, la ora actuală, toată lumea ia lucrurile ceva mai încet.

A devenit din ce în ce mai limpede faptul că noul guvern și-a schimbat prioritățile în materie de investiții, iar Timișoara a cam sărit din schemă. Noul (și vechiul) ministru al tineretului și sportului, Marius Dunca, a declarat că România are nevoie de săli polivalente ca de aer, dar primul loc pe listă îl ocupă stadioanele.

În acest context, într-o atmosferă destul de conciliantă, primarul Nicolae Robu a propus ieri, la ședința Consiliului Local Timișoara, să fie alocați bani pentru studiul de fezabilitate pentru sala polivalentă care – până la urmă – tot cu bani locali va trebui construită.

„Avem nevoie de săli polivalente ca de aer. O să ne fie foarte greu şi s-au scos din programul de guvernare pentru că prioritar în momentul de faţă este Campionatul European 2020. Trebuie să facem patru stadioane, să le modernizăm sau să le reabilităm. Nu mai avem timpul necesar.

Uitaţi-vă că toate competiţiile le ducem la Cluj. Avem nevoie de o sală polivalentă la Bucureşti. Avem nevoie de o sală polivalentă în centrul ţării. De cel puţin patru săli polivalente avem nevoie. Nu avem în România decât la Cluj.

Din păcate, Campionatul European de Fotbal vine în 2020 şi devine prioritar pentru noi, iar investiţiile masive se duc acolo. Dar vreau să luaţi în calcul că nu Ministerul Tineretului şi Sportului finanţează, ci Compania Naţională de Investiţii şi Ministerul Dezvoltării tot ce înseamnă investiţii în infrastructură”, a precizat Marius Dunca, la audierea sa în comisiile parlamentare de învăţâmânt, ştiinţă, tineret şi sport, înainte de a fi numit, din nou, ministru al tineretului și sportului.

 

Anul 2021, tot mai aproape

În urma acestor declarații, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a propus marţi ca, dacă tot s-a făcut o rectificare de buget în cadrul ședinței de consiliu local, să se aloce bani pentru un studiu de fezabilitate în vederea construirii unei săli polivalente mari din bugetul local.

Consilierii locali de la PSD au cam strâmbat din nas la auzul acestei idei, dar nu prea au avut încotro. Au fost lansate și diverse glume, Ștefan Sandu susținând că „avem și colegi din același partid ca și cel de guvernare, care au informații dacă se mai fac investiții în Timișoara”.

Dan Idolu a înțeles ideea și a replicat „Să înțeleg că domnul Titi Sandu ne delegă să mergem la București la ministerul sportului? Vă garantez că dacă rămânea guvernul Grindeanu se făcea sala, acum nu mai știu”.

În cele din urmă, aleșii au ajuns la concluzia că vor trimite o scrisoare la ministerul de resort din București, pentru a afla exact dacă se mai face sală polivalentă în Timișoara sau nu, pentru că anul 2021, în care orașul de pe Bega va fi Capitală Culturală Europeană este tot mai aproape, iar un astfel de obiectiv a devenit o necesitate stringentă.

Abia apoi, în cazul unui răspuns negativ, se va trece la alocarea unor sume din bugetul local. Până la urmă, așa cum și-a consolat primarul Nicolae Robu colegii de ședință, Timișoara are un grad de îndatorare mic, iar băncile acordă credite destul de avantajoase în această perioadă…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timişorenii, lăsați cu buzele umflate de noul guvern

Lasă un răspuns