Timișorenii din Cetate, la cheremul Comisiei de circulație! Când se poate intra şi ieşi

Accesul autovehiculelor care aparțin locatarilor sau agenților economici pe străzile pietonale din zona Cetate se  face, începând de joi, conform unui regulament aprobat de primarul Nicolae Robu și avizat de Comisia de circulație.

Zona Cetate este delimitată de străzile: Sf. Ioan, Gheorghe Dima, Oituz, Martin Luther, Proclamaţia de la Timişoara, Augustin Pacha, Carol Telbisz, I.C. Brătianu.

Accesul cu vehicule pe străzile pietonale/pieţe este permis doar conducătorilor auto care deţin avizul Comisiei de circulaţie.

Pentru locatari, programul de acces este între orele 7-9, 17-19, 22-24.

Avizele de acces se eliberează doar persoanelor care au domiciliul în Zona Cetate şi doar pentru vehiculele deţinute în proprietate, înmatriculate la adresa solicitantului sau deţinute în baza unui contract de leasing financiar în care solicitantul are calitate de utilizator.

Totalul spaţiului alocat parcării vehiculelor nu va putea depăşi 80 la sută din suprafaţa curţii imobilului. Calea de acces în curtea imobilului şi aleile pietonale din incinta curţii interioare nu pot fi ocupate în vederea staţionării autovehiculelor. Nu se eliberează avize decât pentru proprietarii de garaje sau dacă există posibilitatea parcării vehiculelor.

Pentru obţinerea avizului Comisiei de circulaţie se depun la Centrul de consiliere cetăţeni din cadrul primăriei (camera 12) următoarele documente: copie act de identitate solicitant; dovada deţinerii autovehiculului (copie carte identitate, certificat înmatriculare); dovada achitării impozitului pentru autovehicul pentru anul fiscal anterior; dovada deţinerii garajului (extras carte funciară).

Dacă staţionarea vehiculelor se face în curtea interioară a imobilului, solicitantul va prezenta acordul scris (declaraţie notarială) al tuturor proprietarilor imobilului care deţin suprafeţe comune în curtea imobilului.

Dacă suprafaţa curţii nu acoperă necesarul, este necesar un acord între proprietarii deţinători de părţi comune în curtea imobilului (declaraţie notarială) cu privire la renunţarea la acest drept în favoarea celuilalt proprietar. În cazul în care nu există acest acord, nu se va elibera aviz de acces pentru nici un proprietar din imobilul.

Eliberarea avizelor se va face în limita unui singur vehicul pentru toţi proprietarii unui apartament. Pentru casele individuale care deţin o curte care poate asigura parcarea mai multor vehicule se vor elibera avize în funcţie de suprafaţa destinată parcării (dovedită prin extras de carte funciară), dar nu mai mult de un vehicul/apartament.

Nu se iau în considerare contractele de închiriere a unor dependinţe sau părţi din imobil către terţi.

Pentru aprovizionare, programul de acces este între orele 6-9.

Pentru vehiculele care aprovizionează spaţiile comerciale cu sediul/punctul de lucru în zonă trebuie prezentate documente justificative cu destinaţia mărfurilor (factura, aviz însoţire marfă). Accesul se va face în baza avizului Comisiei de circulaţie, care se obţine prin depunerea unei solicitări şi a unei copii a certificatului de înmatriculare. Aprovizionarea se face cu autovehicule cu masă maximă autorizată de 3,5 tone.

Accesul ocazional se face doar în cazuri speciale (schimbare de domiciliu, renovări de imobile etc.) cu avizul Comisiei de circulaţie. Comisia de circulaţie are dreptul de a retrage pe termen nelimitat avizul, dacă deţinătorul nu respectă condiţiile care au stat la baza eliberării acestuia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timișorenii din Cetate, la cheremul Comisiei de circulație! Când se poate intra şi ieşi

  1. Inainte de a te apuca de pietonarea unui spatiu ca cel din Cetate trebuia sa te gandesti la niste parcari subterane sau supraetajateDar ce sa ne miram cand orasul nostru nu mai este condus de timisoreni…

Lasă un răspuns