Timişorenii au ieşit în stradă pentru a o susţine pe şefa DNA

protest Timisoara 3

Decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a solicita revocarea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu i-a lăsat indiferenţi pe timişoreni, care joi seara au început să strângă rândurile în Piaţa Victoriei.

La ora 20,15, pe platoul din faţa Operei erau deja aproximativ o sută de persoane, care strigau „Tudorel, eşti slugă model!”, „DNA, nu uita, noi suntem de partea ta!”.

Numărul protestatarilor a crescut constant, în jurul orei 21 depăşind deja 300.

Oamenii au continuat să strige „Înapoi in Teleorman”, „Nu vrem sa fim conduși de hoți” sau „PSD, ciuma roșie”.

Manifestaţia s-a încheiat în jurul orei 21,30, dar noi proteste ar putea avea loc în zilele următoare.

Vă reamintim că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a propus, joi, revocarea procurorului şef al DNA Codruţa Kovesi, după ce a prezentat un raport privind activitatea managerială de la DNA care s-a bazat pe 20 de categorii şi fapte.

„Pentru aceste fapte şi acte (n.r.: existente în raportul privind activitatea managerială a şefului DNA), de netolerat într-un stat de drept, în temeiul articolului 54, coroborat cu art 51 din legea 303/2004, cer declanşarea procedurii de revocare din funcţie a procurorului şef DNA. Prezentul raport va fi transmis secţiei de procurori a CSM şi către preşedintele României pentru a analiza şi decide în raport cu competenţele instituţionale pe care fiecare le are”, a declarat Tudorel Toader, ministrul Justiţiei.

Demnitarul a adus critici dure în raportul pe care l-a întocmit în calitate de ministru al Justiţiei, printre acuzaţii fiind comportament excesiv de autoritar, discreţionar al procurorului şef al DNA, implicarea în anchetele altor procurori, prioritizarea dosarelor în funcţie de impactul mediatic, potrivit MEDIAFAX.

Foto: Constantin Duma


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timişorenii au ieşit în stradă pentru a o susţine pe şefa DNA

Lasă un răspuns