Timişoreni, avem o stație nouă, de ce s-o folosim?

Multe și variate sunt stările de fapt cu logică ascunsă din transportul timișorean în comun. Dacă o parte a acestora țin de avatarurile unor investiții amânate sau prost efectuate, iar altele se pierd printre șantierele ieșite din grafic sau scapă vederii generale din cauză că sunt situate pe arterele periferice, unele se află, la propriu, în buricul târgului.

Așa stau lucrurile cu stația de tramvai din Piața Libertății, spațiu urban supus de doi ani unei ambițioase reabilitări, în care noile peroane sunt printre puținele elemente atât de bine realizate, încât n-au stârnit contestarea nimănui.

Însă degeaba au ele tot ce le trebuie pentru a așteptarea civilizată a mijlocului de transport (peron elegant, afișaj, cabină, bănci etc.) și degeaba au fost finalizate încă de acum câteva luni: stațiile din Piața Libertății pur și simplu nu sunt folosite.

În locul lor, vatmanii preferă (suntem convinși că nu cu de la sine putere, ci respectând indicațiile ierarhice) să oprească zece metri mai încolo, într-o zonă în care trotuarele sunt sparte și înguste, favorizând interesul unor hoți de buzunare dornici să valorifice înghesuiala creată la urcarea și coborârea din tramvai, iar pe deasupra incomodează circulația pietonală de pe strada Mărășești și-i obligă pe cetățenii care așteaptă în stație să se lipească de ziduri, atunci când apare câte un biciclist dornic să-și valorifice dreptul la liberă circulație după rețeta… mlăștinoasă a administrației de pe Bega.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns