Timişoreanul Alfred Simonis solicită plafonarea urgentă a preţurilor

alfred simonis 2

Liderul deputaților PSD, timişoreanul Alfred Simonis, a anunțat că partidul are pregătit un proiect de lege, care va fi adoptat în regim de urgență, pentru plafonarea prețurilor la alimentele de bază, în cazul în care Guvernul nu ia miercuri măsurile ce se impun, potrivit stiripesurse.ro.

Prețurile au luat-o razna! Și asta s-a întâmplat pentru că, odată cu decretul privind instaurarea stării de urgență, nu a fost adoptat și actul normativ care ar fi plafonat prețurile. Speculanții au fost lăsați să profite de criză și să-și umple buzunarele pe spatele suferinței oamenilor. Guvernul trebuie să ia măsuri urgente, dincolo de sloganuri, bătăi pe umăr și bune intenții”, a scris Alfred Simonis, miercuri, pe Facebook.

Social-democratul a adăugat că, în cazul în care în ședința Executivului nu va fi luată această măsură, PSD are deja pregătit un proiect de lege în acest sens.

„Dacă nu o va face astăzi (miercuri – n.r.), PSD are pregătit și va depune un proiect de lege, pe care îl vom adopta în regim de urgență, prin care să plafonăm prețurile la alimentele de bază, medicamente și produse sanitare. Dar nu la valoarea lor de astăzi, ci la media prețurilor din ultimele 3 luni. În plus, speculanții trebuie să plătească foarte dur pentru faptele lor!”, a conchis Simonis.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul, pentru instituirea stării de urgență pe o perioadă de 30 de zile, în contextul epidemiei de coronavirus.

În acest interval, dacă va fi nevoie, pot fi plafonate „prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică, cum ar fi energia electrică și termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate, carburanți, în limita prețului mediu din ultimele trei luni dinaintea declarării stării de urgență”, a afirmat șeful statului, luni.

Camera Deputaților și Senatul urmează să aprobe măsura stării de urgență, joi, într-o ședință de la ora 12.00. Guvernul are, miercuri, întrunire, de la ora 17.00.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Timişoreanul Alfred Simonis solicită plafonarea urgentă a preţurilor

  1. băi alfriedo robierto lasă asta în grija guvernului tu spune de ce timisoara are un singur plămîn artificial după ce ati condus romania 30 de ani .criminalilor.

Lasă un răspuns