Nicolae Robu: „Fraților, pe repede înainte spre casele dumneavoastră!”

Robu: Fritz minte susținând că Timișoara e defavorizată față de București / Actualul primar a primit de la Guvern mai mult decât suma încasată de Timișoara în opt ani cu fostul edil

Mii de români, blocați pentru mai multe ore la granița dintre Austria și Ungaria, au primit aprobare să treacă prin țara vecină și să revină acasă. Aceasta ar putea însemna că mulți dintre aceștia s-ar putea opri în Timișoara, ceea ce a declanșat reacția primarului Nicolae Robu:

„Vor intra în România un număr mare de concetățeni veniți din diverse țări, practic toate afectate de pandemie! Fac apel la autoritățile competente să țină lucrurile sub control, pentru că de această ținere sub control depinde dacă noi vom trece ușor sau greu prin această criză!

Fac apel la concetățenii care revin în țară, indiferent din ce județ sunt, de ce etnie au, din ce țară vin etc., să respecte cu strictețe regulile crizei, să fie sinceri cu autoritățile și, dacă nu sunt reținuți în carantină sau izolare, să plece rapid spre casele lor, fără a se opri, nici în Timișoara, unde Poliția Locală este mobilizată de mine la maximum să monitorizeze toate mașinile care intră în oraș, prin patrulare, razii și, deopotrivă, folosind sutele de camere video cu care orașul nostru este împânzit (230 sunt doar în intersecții!), nici în alte localități.

Este o datorie elementară, pentru nerespectarea căreia sunt convins că se va ajunge la pușcărie, așa cum de fapt e corect să se întâmple, să purtăm cu toții de grijă semenilor noștri, să nu facem nimic ce i-ar putea expune la îmbolnăvire!

Așadar, stimați compatrioți, fraților, repet, indiferent din ce județ sunteți, de ce etnie aveți, din ce țară veniți etc., fraților, pe repede înainte spre casele dumneavoastră, fără cazări prin hotelurile din Timișoara sau din alte localități de pe traseu!

Și, o dată ajunși în localitățile de baștină – este valabil și pentru timișoreni și în genere pentru timișeni -, să anunțați autoritățile pentru a intra în programul potrivit, în funcție de situația concretă a fiecăruia dintre dv. în parte, astfel încât să nu-i îmbolnăviți pe cei dragi, la care, sunt convins, că abia așteptați să ajungeți.

Fac apel la dv, stimați timișoreni trăitori aici, acasă, în dragul nostru oraș, să fiți precauți, să fiți vigilenți, să semnalați orice situații ce vi se par demne de semnalat în context. O atenție și o vigilență aparte trebuie să aibă proprietarii/ administratorii de hoteluri, pensiuni, restaurante etc.

Nu primiți pe oricine, doar pentru a face ceva încasări, căci procedând așa, riscați să pierdeți infinit mai mult decât acele încasări și să vă și îmbolnăviți, respectiv să-i îmbolnăviți pe cei apropiați!”, a îndemnat primarul Timișoarei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Nicolae Robu: „Fraților, pe repede înainte spre casele dumneavoastră!”

 1. Nu înțeleg fuga tuturor românilor din străinătate spre țară. Chiar nu înțeleg. Și eu lucrez în Germania, însă nu văd unde este problema dacă rămân aici și imi văd in continuare, calm, de treabă. Mai mult rău facem si ne facem dacă ne aglomerăm cu toții aiurea în vămi. Cu atât riscăm mai mult să ne imbolnavim. Multă si multă iresponsabilitate…

 2. Sa lăudat peste tot că se spală străzile cu dezinfectant. Nu se vede nici_o mișcare în acest sens, străzile sunt murdare, nu sunt măturate de luni multe. Am văzut în multe reportaje din China cum spălau străzile, copacii, peste tot se spăla. Iulia

 3. @Darius: Sunt de acord cu dstra!
  @Robu => pentru ajutorarea cetatenilor RO care au domiciliul (in CI sau pasaport, nu dupa cum declara ei) la mai putin de 500 km de Timisoara, cu ajutorul politiei: 1/ nu apelati la bunul simt al cetatenilor; 2/ organizati un traseu/culoar pentru ocolirea orasului si impuneti folosirea lui; 3/ inchideti hotelurile (masura de ultima instanta); 4/ fara smecherii si spaga (recomandare extrema)!

  1. @ antișmecheri: e foarte posibil ca sejurul celor ce au rămas fără servici acum să fi lucrat nu tocmai in conditii legale prin strainatate. La asta te-ai gândit? Nu prea poți fi aruncat in stradă cu una cu două in astfel de condiții. Iar România nu cred că interzice sub nicio formă accesul propriilor cetățeni pe teritoriul ei. Însă comportamentul de batman al acelora care nu doresc să declare cinstit de unde sosesc… oare ii apără democrația pe acești oameni? Au ei vreo scuză încercând să fugă de responsabilitatea de a sta in carantină, așa cum ar trebui? Sau poate doar încearcă să își facă o mică vacanță acum, ca mai apoi să plece din nou de unde au venit?
   P.S: nu cred că are nimeni nimic cu cei ce vor să vină acasă. Dar să ne asumăm acest lucru.

 4. @robu: ciocul mic, nu ești tu cu asta. Vezi-ți de vopseaua nr 7.
  @ șmecheri:
  Credem în democrație sau nu?
  În democrație pe lângă obligații mai există drepturi și libertăți, pentru toți. Ori dacă există atunci cine sunteți voi să le interziceți?
  Cine plătește sejurul în străinătate a celor rămași fără servici, fără bani? Să stea acolo fără niciun sprijin doar să facă unora pe plac?! O tâmpenie!
  Dar când pompează bani în țară sunt buni?! Acum când sunt în disperare nu mai sunt buni?! Curvelor…
  E plin Internetul de Șmecherași și clovnide carton!

 5. Celor mai de sus :
  E normal sa vina, daca vor, în țară.
  Pe de altă parte, anumite drepturi se suspendă în perioada aceasta-de urgență!
  Fără discuție!
  Adică dacă trebuie să ne izola, sa nu ne oprim decît la domiciliu, asta e !
  Mai usor cu drepturile cetățenești, ca mor oameni !
  Sau, daca continuam asa, va fi armata scoasă în stradă și iti vor face semn cu pistolul mitraliera sa..circuli !
  Nu ai dreptul sa îmbolnăvești pe nimeni !
  Si hai sa mai vorbim si de obligatii !!!
  Ca asa e in democratie- drepturile vin si cu obligatii !!!

Lasă un răspuns