Timişoreanca Maria Grapini a adresat o scrisoare deschisă mai multor lideri europeni

maria grapini 8

Europarlamentarul Maria Grapini a adresat o scrisoare deschisă mai multor lideri europeni, al cărei conţinut îl redăm integral:

„Către,
Președintele Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen,
Președintele Consiliului European, domnul Charles Michel,
Președintele Parlamentului European, domnul David Maria Sassoli,

Stimați lideri ai instituțiilor europene,

În calitate de europarlamentar din anul 2014, cetățean român și european doresc să vă transmit îngrijorarea mea și a multor cetățeni europeni, privind lipsa de coerență a instituțiilor europene în gestionarea crizei create de COVID-19, ce va fi urmată de o criză economică severă!
Este de neînțeles cum sunt lăsate statele membre să se descurce cum poate fiecare-așa cum a fost cazul Italiei care nu a mai putut importa măști și alte materiale sanitare necesare pentru că Germania a dat tonul la interzicerea exporturilor!

Ungaria și Austria au închis granițele, interzicând românilor să se întoarcă acasă din țările în care lucrau și acum nu mai pot lucra!

Uniunea Europeană s-a înființat pentru a avea o Piață Unică, o Piață Internă Unică în care cetățenii și mărfurile să circule liberi.

Înțeleg condițiile speciale în cazul acestei crize sanitare, dar ca cetățean proeuropean, în calitate de Vicepreședinte a Comisiei Parlamentului European pentru Piața internă și Protecția Consumatorului, vă întreb: cum credeți că va putea să existe un viitor pentru UE daca se șterg toate principiile care au stat la temelia Tratatului, dacă se fragmentează lanțurile de producție și comercializare create de zeci de ani?

Ce vor face fermierii din România, de exemplu, care nu pot să mai dea produsele la procesatori pentru că aceștia nu mai pot importa din Germania, de exemplu ambalaje pentru produsele lactate?

Ce vor face firmele mici si mijlocii daca nu mai au materii prime? Ce fac până la urmă cetățenii care își pierd locurile de muncă?

Știu că ați alocat sume de bani, dar asta nu este de ajuns! Sunt necesare reguli și proceduri care trebuie respectate în Piața internă, de către toate statele!

Lipsa de comunicare din partea instituțiilor pe care le conduceți, va duce la scăderea încrederii cetățenilor în UE! Un proiect, o organizație, o familie, este sustenabilă dacă știe, poate și dorește să treacă solidar crizele!

Uniunea Europeana își arată utilitatea cel mai vizibil în perioade de criză!
Și iată, după ce a eșuat în criza migrației, criza Brexit, este pe cale să eșueze și în criza sanitară!

Vă rog domnilor Președinți, comunicați cu cetățenii europeni, convingeți că putem să menținem Piața Unică și că sunt reguli valabile pentru toate statele membre.

Concomitent cu măsuri pentru contracararea efectelor virusului trebuie luate măsuri economice de către statele membre, dar și reguli unitare de funcționare a Pieței Interne, de către instituțiile europene!

UE trebuie să-și arate utilitatea în această criză majoră cu efecte economice pe termen lung!

Aștept cu interes răspunsul dumneavoastră!

Cu stimă,

Europarlamentar Maria Grapini”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Timişoreanca Maria Grapini a adresat o scrisoare deschisă mai multor lideri europeni

 1. Exact de aia am aderat noi la UE să popată toate babele deie indicaţii preţioase ălora care n-o vor băga în seamă veci, amin

 2. O fi Maria Grapini moldoveancă, dar le dă bănățenilor clasă. Dacă și acum dobitoci ca tine vin cu asemenea observații, e de jale. N-ai creier nici cât o găină.

  1. Așa e, o adevarată europarlamentară, e singura din Timișoara care are informații despre țara numită Letiția, bănățenii n-au auzit de așa ceva.

 3. Interesant cum interesul pentru binele romanilor apare la Maria Grapini mai rar decat vin cometele. O fi ramas Pasmatex fara niscaiva materii prime din import? Sau i s-au blocat exporturile?
  Ea e unul din oamenii cu putere de decizie, nu de plangeri ne asteptam din partea ei, ci de solutii. E ca atunci cand Robu se plangea pe facebook ca strazile orasului sunt murdare.

  1. A vrut sa fie primarita, dar a avut un scor jalnic.. fabrica o conduce unicul ei fiu, cica absolvent de drept..

   Athos, nici macar raspuns nu meriti.. poate esti si tu venit ca ea.. Nu am nimic cu nici o zona, dar ce faci ar trebui sa conteze.. nu stii multe, sau esti postac de al ei, cum avea si Udrea zeci… si bine platiti..

   Oriunde esti nascut, OM sa fii!!

Lasă un răspuns