Timişoreanca Laura Bacria a strălucit la „Olympia Amateur – Eastern Europe”

Timişoreanca Laura Bacria a strălucit la "Olympia Amateur - Eastern Europe"

Timişoreanca Laura Bacria a strălucit la „Olympia Amateur – Eastern Europe”

Unul dintre cele mai importante concursuri de culturism şi fitness organizate în acest an la nivel mondial a avut loc recent la Cluj-Napoca. În „BT Arena” a strălucit şi o sportivă din Timişoara. La „Olympia Amateur – Eastern Europe”, Laura Bacria a obţinut două clasări fruntaşe. A încheiat pe poziţia secundă la categoria Women’s Physique şi s-a clasat pe locul al treilea la Women’s Body Building (open).

În ciuda acestor performanţe, ea nu a pus mâna pe mult-râvnitul card pro, ce i-ar fi adus dreptul de a participa la competiţiile profesioniştilor şi de a spera ulterior la o calificare la „Mr. Olympia”, cea mai prestigioasă scenă din lumea culturismului. Pregătirea specifică pentru concursul de la Cluj-Napoca a durat opt săptămâni, atunci a intrat pe deficit caloric.

„Dorinţa mea a fost alta, dar pot spune că mă pregătesc deja pentru ca anul viitor să obţin cardul pro. Trebuie să acumulez mai multă masă musculară şi mă axez pe asta, motiv pentru care voi renunţa la două concursuri la care aş fi putut să particip în perioada următoare – la Bucureşti şi în Austria. Visul meu este să fiu pe scenă la Mr. Olympia, ceea ce înseamnă că în prima fază va trebui să câştig un show profesionist. Sportivii prezenţi la concursul de la Cluj-Napoca au fost foarte bine pregătiţi, organizarea a fost foarte bună, la fel şi arbitrajul. A fost prezent şi Steve Weinberger, arbitrul de la Mr. Olympia”, ne-a declarat Laura Bacria.

Culturism, powerlifting şi din nou culturism

Timişoreanca în vârstă de 30 de ani a început să practice culturismul în urmă cu un deceniu şi jumătate, obţinând medalia de bronz la ediţia din 2015 a Campionatului Naţional la proba Bikini Fitness. Apoi s-a axat pe powerlifting, unde a fost multiplă campioană naţională. În acest sport a bifat succese şi pe plan extern, cele mai răsunătoare fiind la Cupa Dunării. A revenit la culturism, iar acum încearcă să obţină cardul pro. Totuşi, păstrează legături cu powerliftingul, conducând o echipă formată din trei sportivi.

La Campionatul Naţional, întrecere desfăşurată la începutul lunii iunie tot la Cluj-Napoca, membrii Team Lauris au obţinut şase clasări pe podium. Adenina Pantea (junioare II, categoria 69 de kilograme) a cucerit două medalii de aur, la împins din culcat şi la îndreptări, Denis Florian Dănilă (juniori II, categ. 66 kg) a luat argintul la îndreptări şi bronzul la genuflexiuni şi la total, iar Maria Ştefan (senioare, categ. 63 kg) a obţinut bronzul la genuflexiuni.

Laura Bacria se pregăteşte singură, dar îl are alături pe prietenul ei, Cristian Grad, de patru ori campion naţional (o dată absolut), şi el timişorean. Ea îşi desfăşoară activitatea ca antrenor de fitness la sala Gym One 6, situată pe strada Ion Ionescu de la Brad.

„Vreau să le mulţumesc pentru susţinere lui Cristian şi membrilor familiei mele”, ne-a mai spus Laura Bacria. O altă competiţie puternică organizată recent la Cluj-Napoca a fost „Masters Olympia”, o revenire după 11 ani a acestei prestigioase reprezentanţii a coloşilor cu muşchi din toată lumea.

CITEŞTE ŞI: Dan Negru: ”Pun rar fotografii cu ai mei”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timişoreanca Laura Bacria a strălucit la „Olympia Amateur – Eastern Europe”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *