Timișoreanca Anca Todoni a reuşit cea mai bună clasare din carieră!

Timișoreanca Anca Todoni a reuşit cea mai bună clasare din carieră!

Timișoreanca Anca Todoni a reuşit cea mai bună clasare din carieră! Sportiva în vârstă de 19 ani își continuă ascensiunea în clasamentul WTA.

La Bari, pe coasta Adriaticii, ea a cucerit cel mai important titlu de până acum, învingând-o clar în finală, scor 6-4, 6-0, pe unguroaica Panna Udvardy (25 de ani), pentru un salt confirmat ieri de 43 de poziții în ierarhia mondială a jucătoarelor de tenis, de pe 179 până pe 136.

Cea mai bună clasare din carieră! „Open delle Puglie” a fost adjudecat de tânăra sportivă formată la CSM Timișoara de către antrenorul Paul Tetileanu după un ultim act ce a durat doar 66 de minute.

Deși a avut în față o jucătoare mult mai experimentată, Udvardy ocupând în urmă cu doi ani locul al 76-lea în clasamentul WTA, Todoni și-a făcut jocul și a impus ritmul. Doar în primul set unguroaica s-a ridicat la un nivel bun, actul secund cedându-l fără nici un ghem câștigat.

În drumul său spre finală, Anca Todoni a pierdut un singur set și le-a învins, în ordine, pe Fiona Ferro (Franța, favorita 8, fost număr 39 WTA; scor 6-3, 6-0), Elvina Kalieva (SUA; 6-4, 6-2), Eva Lys (Germania; 6-2, 7-5) și Nadia Podoroska (Argentina, favorita 1, fostă semifinalistă la Roland Garros în 2020; scor 2-6, 6-4, 7-5).

Pentru succesul din Italia, Anca Todoni a fost răsplătită cu un cec în valoare de 13.040 de dolari și cu 125 de puncte WTA.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timișoreanca Anca Todoni a reuşit cea mai bună clasare din carieră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *