Timișoara va avea un nou plan pentru îmbunătățirea calității aerului

111 imobile aflate în zonele de protecție istorică ale Timișoarei vor fi supraimpozitate cu până la 500%

Timișoara va avea un nou plan pentru îmbunătățirea calității aerului

Primăria Municipiului Timișoara va aproba un nou plan de calitate a aerului, document avizat de către Agenția pentru Protecția Mediului Timiș și de către Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

CITEȘTE ȘI: Fiul unui procuror a încercat să îşi ia viaţa chiar cu arma tatălui

Planul detaliază măsurile planificate de Primăria Timișoara pentru a reduce poluarea aerului cu 30,8 tone de particule în suspensie pe an în scenariul de bază și 42,2 tone/an în scenariul planificat până în 2025.

Principalul indicator pentru măsurarea calității aerului îl reprezintă particulele în suspensie PM10 (mai mici de 10 micrometri).

Punctul de referință este 2017, în care au existat 161,5 tone de emisii de PM10.

„Combaterea poluării înseamnă îmbunătățirea sănătății publice. Măsurile pe care le-am luat în ultimii doi ani au deja efecte și se văd în cifrele de la ANPM.

Anul acesta am avut doar 2 depășiri de poluare cu noxe, comparativ cu 89 în 2019. Stropirea străzilor vara, curățenia extinsă, înnoirea flotei de transport public, investițiile în spații verzi, scoaterea traficului greu de tranzit de pe Stan Vidrighin sunt printre măsurile care au avut cel mai mare impact”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Particulele în suspensie PM10 afectează în special persoanele cu boli cardio vasculare și respiratorii, copiii, vârstnici şi astmaticii.

Conform valorilor de referință din planul de îmbunătățire a calității aerului, principalele surse de PM10 sunt încălzirea rezidențială (56,4%), transportul cu vehicule grele și autobuze (17,5%), autoturisme personale (16,8%) și autoutilitare (6,4%).

Primăria Timișoara investește în retehnologizarea rețelei de termoficare pentru încălzire mai ecologică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *