Timișoara va avea un centru pentru combaterea violenței domestice

Un tânăr şi-a bătut concubina până a băgat-o în spital

Direcției de asistență socială a municipiului Timișoara i-a fost aprobat proiectul cu titlul „SEVA – Stop!

CITEȘTE ȘI: Peste 250 de angajatori din Timiş caută personal

Eliminăm violența și agresivitatea”, prin care s-au solicitat fonduri europene din Programul Operațional Capital Uman (POCU), axa 4.4 Reducerea numărului de persoane aparţinând grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/ medicale/ socio-profesionale/ de formare profesională adecvate nevoilor specifice.

Apelul lansat prin POCU a reprezentat o ocazie de a solicita finanțare din fonduri nerambursabile pentru un tip de servicii sociale care sunt insuficient dezvoltate, în prezent, în municipiul Timișoara, în contextul unei legislații privind prevenirea și combaterea violenței domestice care impune o serie de obligații autorităților publice locale și serviciilor publice de asistență socială.

CITEȘTE ȘI: Viceprimar, despre șoferii români de tir: Fug de răspundere. Iau 2.000 de euro că stau și învârt de un volan

Proiectul se va derula pe o perioadă de 30 de luni, obiectivul general fiind reducerea fenomenului violenței domestice și a numărului victimelor acestuia, prin dezvoltarea unor servicii sociale de tip integrat.

Se propune furnizarea acestor servicii către victime ale violenței domestice, adulți și copii, dar și către agresori, cu respectarea condiției ca atât victimele, cât și agresorii să locuiască în Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Zile libere de Rusalii, în 2019. Cât stau acasă angajaţii români în luna iunie

Implementarea acestui proiect presupune dezvoltarea și furnizarea a două tipuri de servicii sociale.

Primul este un centru de consiliere pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, fără cazare, destinat victimelor violenței domestice (adulți și copii).

În cadrul acestuia, vor beneficia de servicii integrate 200 de persoane, adulți și copii, dintre care minimum 126 vor depăși situația de vulnerabilitate.

Al doilea este un centru de asistență destinat agresorilor, în cadrul căruia vor beneficia de servicii integrate 55 de agresori, dintre care minimum 15 vor depăși situația de vulnerabilitate.

Una dintre componentele esențiale ale proiectului o reprezintă punerea la punct a unei intervenții de urgență în cazurile de violență domestică, la nivel local, prin crearea unei echipe de asistență și sprijin pentru victime.
abonament renasterea banateana
Proiectul se adresează nu numai victimelor violenței domestice (adulți sau copii) și agresorilor, ci și comunității locale, propunându-și să crească gradul de conștientizare cu privire la acest fenomen, să sensibilizeze opinia publică privind prevenirea și combaterea violenței în familie, dar și să crească responsabilitatea socială și să promoveze inițiative de voluntariat.

Acest lucru se va face prin
organizarea unor campanii de informare și educare în comunitate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timișoara va avea un centru pentru combaterea violenței domestice

  1. Pacat ca cei intrati acolo de la asistenta sociala se lauda ca au intrat pe pile ei avand antecedente violente . Daca doreste publicatia sa ma contacteze sa le dau informatii despre cei care se ocupa de acest proiect. Asistentul social este un psihopat dependent de droguri cum ar putea ajuta vreo victima ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *