Timișoara va avea în curând spitalul regional mult visat

spital regional

Guvernul PSD-ALDE a aprobat printr-un memorandum, demararea procedurilor necesare pentru construirea a cinci spitale regionale în Timişoara, Târgu-Mureş, Constanţa, Brăila sau Galaţi şi Braşov.

Astfel, vor fi inițiate demersuri pentru identificarea soluțiilor de finanțare pentru construirea celor cinci spitale regionale, cu încadrarea în țintele anuale de deficit, iar în cazul în care va fi necesară contractarea unor împrumuturi la nivel guvernamental, aceasta se va face cu respectarea legislației privind datoria publică.

De asemenea, vor fi demarate consultările cu autoritățile administrației publice locale pentru identificarea terenurilor care să permită funcționarea în condiții optime și la standarde de calitate atât din punct de vedere al respectării circuitelor funcționale, cât și al asigurării tuturor utilităților.

Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a declarat: „Iată că se pune astfel capăt acuzaţiilor şi speculaţiilor că nu s-ar face investiţii în Regiunea V Vest, pentru că vorbim aici de un spital care va fi al întregii regiuni. CJT are foarte multe suprafeţe pe care le poate pune la dispoziţie şi îşi asumă responsabilitatea de a fi partener în acest proiect”.

La rândul său, deputatul ALDE Timiș, Marian Cucșa, a declarat: Mă bucur că susțin un guvern din care face parte și ALDE și care, în sfârșit, alocă și Timișoarei ceea ce merită, bani pentru sănătate! Spitalul regional este soluția pentru asigurarea unui acces echitabil al populației la servicii medicale de calitate. Sper ca după finalizarea acestui spital, românii din vestul țării să aleagă să se trateze aici în detrimentul clinicilor din Szeged sau Viena”.

Conform programului de guvernare, Ministerul Sănătății este responsabil de pregătirea proiectelor privind construcția a opt spitale regionale, dintre care trei au ca sursă de finanțare fonduri europene, iar cinci spitale vor fi construite din Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Timișoara va avea în curând spitalul regional mult visat

  1. deputatul asta alde crede ca diferenta dintre Viena/Szeged si Timisoara e doar o cladire si aparatele din ea? ce naiv, si asta e politican!

  2. Inteleg ca au inceput constructia celor 5 SPITALE din FSDI care inca nu a fost constituit si dispune de ZERO lei?? gargara tipic romaneasca!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *