Timișoara: Trei parcuri… și toate trei!

Mai multe spații verzi din zona centrală a Timișoarei sunt închise de luni bune, dar în spațiile îngrădite cu pânză verde nu se întâmplă mai nimic. Aleile au fost desființate, băncile și coșurile de gunoi, îndepărtate, iar pe alocuri a început să răsară ambrozia.

CITEȘTE ȘI: Avertisment: Urmează fenomene hidrologice extreme. Viituri puternice și inundații în vestul țării

Dacă pornim din spatele Poștei Mari, dăm de un fost parc acum îngrădit, unde tot pământul este răscolit. Nimeni nu lucrează pe aici, doar o plantă foarte viguroasă ocupă colțul dinspre semafor al așa-zisului spațiu verde și pare să fie ambrozie, însă nici o autoritate nu a sesizat vreo problemă în acest sens.

Trecem strada spre Parcul Civic. Nici aici nu se observă vreo îmbunătățire. Nu mai există alei ori bănci și, pe toată suprafața destul de mare a parcului, doar un tractoraș dă semne de viață, răscolind solul.

Un al treilea spațiu verde îngrădit și neglijat este situat în jurul bustului marelui om politic Ion I. C. Brătianu, la care nu se mai poate ajunge decât trecând printre bolovani și bălării. Tot aici găsim și panoul cu denumirea și adresa obiectivului de investiții, de unde aflăm că termenul de reabilitare a parcurilor a fost deja depășit, data finalizării fiind stabilită pentru 2 iunie 2020.

Ce trebuia să se întâmple? Suprafața totală de amenajat în cele trei parcuri este una generoasă – 67.676 de metri pătrați cu alei și platforme pe 21.866 de metri pătrați, 82 de stâlpi de iluminat cu două corpuri, patru pergole, 122 de bănci, o fântână decorativă care ar fi trebuit să se afle în preajma Sălii 2 a Teatrului Național, două rastele de biciclete, flori, arbuști și alte frumuseți deocamdată invizibile.

Licitația pentru modernizarea parcului a fost contestată, dar problemele păreau să se fi rezolvat, din moment ce șantierul a început la finalul anului trecut, iar câștigătorul s-a angajat că termină lucrarea în termen de șase luni. Se pare, însă, că respectarea termenelor fixate pentru finalizarea investițiilor derulate de Primăria Timișoara nu se află printre prioritățile autorităților locale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns