Timişoara, solidară cu victimele incendiului de la Clubul Colectiv

Timisoara Colectiv

Timişorenii şi-au manifestat din plin solidaritatea faţă de victimele incendiului de la Clubul Colectiv din Capitală, o suită întreagă de evenimente culturale din oraşul de pe Bega fiind anulate după ce vestea morţii tragice a tinerilor a dus la instituirea a trei zile de doliu naţional.

Zeci de localuri şi-au închis porţile şi au suspendat petrecerile programate pentru weekend în semn de respect pentru cei dispăruţi, printre ele numărându-se cluburile D’Arc, Fratelli, Epic Society, Scottish, Taine şi The Note, care şi-au anunţat publicul, prin intermediul reţelelor de socializare, că au recurs la acest gest din respect pentru victimele tragediei de la Colectiv.

Şi prima ediţie a Festivalului de Rock care ar fi trebuit să aibă loc în Piaţa Operei s-a transformat în acţiune comemorativă. Chiar lângă scena pe care ar fi trebuit să urce trupa Zdob şi Zdub, oameni impresionaţi de coşmarul prin care au trecut bucureştenii au aprins lumânări şi au depus flori.

Solistul de la Zdob şi Zdub, dar şi artiştii din formaţia timişoreană Pro Musica au fost prezenţi la momentul de reculegere organizat ad hoc în centrul oraşului.

Nici expoziţia Instalart/Obiect/003 nu s-a mai deschis conform programului, iar în cadrul liturghiilor duminicale preoţii şi enoriaşii s-au rugat pentru pomenirea celor dispăruţi, dar şi pentru sănătatea celor care se zbat între viaţă şi moarte pe paturile spitalelor din Bucureşti.

Încă de sâmbătă, ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, a anunţat că bisericile şi mănăstirile din vestul ţării vor avea duminică slujbe speciale în cadrul cărora credincioşii erau chemaţi să se roage pentru victimele incendiului de la Clubul Colectiv, dar şi pentru familiile acestora.

Totodată, arhiereul a făcut un apel la tineri, îndemnându-i la mai multă prudenţă atunci când vine vorba de alegerea locurilor în care îşi petrec timpul liber.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timişoara, solidară cu victimele incendiului de la Clubul Colectiv

  1. Vina este a tuturor, cei care permit sa functioneze asemenea locuri infecte, Pompieri care de multe sunt mituiti sau incompetenti si nu in ultimul rand consumatorii de ”arta” de gunoi asa cum se autointituleaza Miticii de Bucuresti cu bani care petrec toata noaptea in cluburi! Daca patronii din dorinta de a face profit cat mai rapid nu ar avea clienti peste limita impusa de lege pentru un anumit spatiu nu am avea asemenea tragedii. Tineretul de azi care imita toti cocalarii si pipitele de doi bani nu stie ce este o drumetie pe munte, o zi pe partia de ski sau o seara la un concert intr-o sala construita special pentru acest scop! La asemenea mentalitati asemenea tragedii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *