Timișoara și Porto au semnat un acord de colaborare

În urma propunerii ambasadorului României în Portugalia, Excelența Sa Ioana Bivolaru, primarii orașelor Timișoara și Porto, Nicolae Robu și Rui de Carvalho de Araújo Moreira, au semnat un acord de colaborare pe multiple planuri, în cadrul unei ceremonii oficiale desfășurate în orașul portughez. Porto este capitala districtului omonim din Portugalia.

Cu cei aproximativ 1.290.000 de locuitori în zona metropolitană, Porto se situează pe locul al doilea ca mărime la nivel național, iar de numele său sunt legate atât denumirea țării, cât și cea a celebrului vin din această regiune.

Orașul se află în nordul țării, la mic distanță de râul Douro, aproape de coasta Oceanului Atlantic.

Termenii colaborării dintre Timișoara și Porto au fost deja aprobați de o hotărâre a consiliului local.

Astfel, cele două orașe îşi exprimă dorinţa de a stabili şi întreţine relaţii de cooperare cu scopul de a promova buna înţelegere între locuitorii lor, de a facilita contactele între cetățeni şi instituţiile locale din cele două oraşe şi de a încuraja schimburile în domeniile social, economic şi cultural.

Domeniile de colaborare vor fi: administrarea oraşelor, cultură, sport, economie, social, protecţia mediului, turism, urbanism şi dezvoltarea locală, potrivit competenţelor de care dispun şi în conformitate cu legislaţiile în vigoare din România şi Republica Portugheză.

În 2001 Porto a împărțit titlul de capitală culturală europeană cu orașul olandez Rotterdam, ceea ce deschide noi oportunități de cooperare cu Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns