Timișoara și Arad, împreună spre viitor

Conferința „Dezvoltare urbană pe axa Timișoara – Arad” se va desfășura marţi, în Aula Magna a Universității de Vest, între orele 10-16. La finalul acesteia vor avea loc citirea și semnarea rezoluției, un angajament al celor două orașe de a construi o metropolă pe axa Timișoara – Arad.

Primarii celor două municipii, Nicolae Robu și, respectiv, Gheorghe Falcă, vor semna, în numele locuitorilor, un document care va avea, pentru început, valoarea unei intenții. La conferință participă reprezentanți ai autorităților locale și centrale, ai mediului de afaceri și ai instituțiilor academice internaționale.

Evenimentul are loc în cadrul ERMAS 2016 (conferința științifică anuală a Economiștilor Români din Mediul Academic din Străinătate). Aflată la a treia ediție și organizată în acest an de Universitatea de Vest din Timișoara, prin Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, seria de conferințe ERMAS a fost premiată în 2015 în cadrul Galei Foreign Policy Romania “Top 100: Oameni și idei care mișcă România”.

ERMAS 2016 se desfășoară în perioada 1-3 august, iar sfera participanților este formată din economiști români afiliați unor universități străine și instituții de cercetare din afara țării, precum și colegi ai acestora care activează în România. Inițiative similare au fost implementate cu regularitate în alte țări europene, cum ar fi Franța, Germania, Grecia sau Ungaria.

2 Comments
Otilia 14/08/2016
Aceasta stire este incorecta. Eu sunt unul din organizatorii ERMAS 2016 si activitatile politice inclusiv semnarea rezolutiei au fost organizate in paralel si nu in cadrul conferintei; conferinta ERMAS are caracter stiintific si ar merita ca jurnalistii sa scrie despre ea separat, si sa se informeze despre corectitudinea stirilor inainte de a le publica.
Ioan 02/08/2016
Doi tâmpiti rupti de realitate...