Mai multe localităţi din Timiş ar putea rămâne fără apă!

Presiunea scăzută sau chiar lipsa apei la robinet sunt problemele cu care se confruntă locuitorii unor sate timișene, în perioadele caniculare. Astfel de situații apar sistematic în localitățile cu resurse limitate de apă și consumuri sezoniere foarte mari.

Orice consum peste medie de apă potabilă – pentru udatul grădinilor, spațiilor verzi sau pentru uz menajer – va fi resimțit de către toți consumatorii branșați la rețeaua respectivă.

Recent, probleme de acest fel au fost sesizate de clienții Aquatim din Bencecul de Sus, Herneacova și Murani, unde compania de apă a demarat acțiuni de informare a consumatorilor, avertizând asupra consecințelor consumării apei potabile în exces.

Aquatim recomandă clienților să folosească cât mai puțin sau deloc apa potabilă pentru udatul grădinilor sau gazonului. Pentru udatul grădinilor, este indicată folosirea unor surse alternative, cum ar fi forajele de mică adâncime sau bazinele pentru colectarea apei de ploaie. Consumatorii sunt, de asemenea, avertizați să-și limiteze consumurile de apă pe timp de secetă.

Aquatim a făcut investiții importante pentru ca și clienții săi din afara Timișoarei să beneficieze de apă suficentă și de calitate corespunzătoare la robinet.

În ultimii trei ani, au fost conectate la rețeaua de apă a Timișoarei localităţile Albina, Ghiroda, Moșnița Nouă, Moșnița Veche, Săcălaz, Sânmihaiu Român și Utvin. În toate localitățile din aria de operare au fost instalate contoare.

0 Comments

No Comment.