Timișoara, punct strategic pe harta dezvoltării automobilului electric

Capitala Banatului are oportunitatea de a deveni un punct de referință în domeniul electromobilității, marea provocare a industriei auto. O investiție de proporții la Timișoarta e anunțată de Dräxlmaier Group, dezvoltarea vizând fabrica sa de componente E-mobility din Timișoara, care își va tripla suprafața în următorii ani, prin construirea a construirea a peste 40.000 de metri pătrați de zone de producție, depozite și clădiri de birouri. Peste o mie de noi locuri de muncă urmează să fie create la nivel local în următorii șase ani, pe măsură ce Dräxlmaier își va duce la bun sfârșit investițiile în valoare de peste 200 de milioane de euro.

Compania germană și-a anunțat planurile de a dezvolta fabrica din Timișoara într-un pilon pentru proiecte de electromobilitate durabilă prin triplarea suprafeței de producție dotată cu tehnologie modernă. Dräxlmaier Timișoara va produce aici componente electronice și de înaltă tensiune. Datorită noilor produse E-mobility, numărul tehnologiilor de producție va crește masiv. Un punct culminant este viitorul sistem de asamblare a bateriilor pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium, începând cu anul viitor.

”Prin proiecte inovatoare în domeniul electromobilității, Dräxlmaier Timișoara va crea peste o mie de locuri de muncă pentru specialiști în tehnologii de top și procese de producție la cele mai înalte standarde din industria auto. Mizăm pe termen lung pe susținerea și parteneriatul cu autoritățile locale pentru implementarea cu succes a acestui proiect de anvergură. Compania este un partener de tradiție al comunității locale și dorim să contribuim în continuare la dezvoltarea acesteia și să evoluăm împreună și în următorii ani. Suntem mândri că fabrica din Timișoara este nominalizată să joace un rol cheie în strategia globală de E-mobility a Dräxlmaier Group”, afirmă Alexander Schubel, directorul de operațiuni al Dräxlmaier Timișoara.

Dräxlmaier Group și-a anunțat ambițiosul plan în cadrul unei ceremonii la care au luat parte autoritățile județene și locale, dar și Excelența Sa Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania la București. ”Dacă exista nevoie de o confirmare, iată-o: modelul german de business este pregătit să modeleze următorul ciclu tehnologic din industria auto din România și împreună cu România! Noua investiție foarte substanțială a Dräxlmaier Group asigură continuitatea activității companiei, cu o tradiție de peste 20 de ani în această țară. Dräxlmaier Group își confirmă încrederea în Timișoara și în această regiune – și aceasta este o veste bună nu numai pentru România, ci și pentru Germania”, a declarat ambasadorul german.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Timișoara, punct strategic pe harta dezvoltării automobilului electric

  1. Cele mai TOXICE FABRICI din lume sunt cele de baterii! Creste rata cancerului la angajați, ca la Cernobil. Atenție la CE AMPLASAMENT  la ce distanta de oras o vor ridica. Altfel e tratează ca pe indieni… 

  2. După 3 ani încă nu produc absolut nimic…
    Existe mii de buc de baterii stricate in toată fabrica chiar si in hala noua,au remorci închiriate unde ascund bateriile stricate de auditurile de la client si de conducea de la fabrica mama.
    De la 1000 de angajații promiși dacă sunt 300.
    Deci nu e toxic absolut nimic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *