Timișoara nu va primi prea curând un elicopter SMURD! Care este motivul

Accident de muncă: un bărbat și-a prins mâna într-o presă de rulare

Cele mai multe solicitări pentru elicopterul SMURD în vestul țării au fost făcute de județul Hunedoara. ”Un număr ridicat de curse au fost făcute din Valea Jiului spre Timișoara, pentru transportul copiilor născuți prematur”, a precizat Mihai Grecu, medic-coordonator SMURD pe partea de vest.

Pe locul secund vizavi de necesitatea transferului pe cale aeriană al pacienților s-a clasat județul Caraș-Severin. ”Solicitările din partea județelor Arad și Timiș au fost în număr destul de mic. Noi deservim și Bihorul, însă pacienții de aici sunt tranferați, de regulă, la Cluj-Napoca”, a adăugat medicul timișorean.

Citeşte şi: Cum poţi fi păcălit la bancomat şi de ce trebuie să fii atent la tasta 5

Elicoperul SMURD destinat urgențelor medicale din vestul țării își are baza la Arad, fapt care a iscat o serie de discuții în cursul anului trecut. ”Timișoara nu va primi în următoarea perioadă un elicopter. Următorul aparat de zbor este destinat Spitalului Județean din Cluj-Napoca, dar a fost programat să stea în apropiere de Zalău. De asemenea, din această lună se va da drumul la elicopterul de la Iași”, a spus Mihai Grecu.

Potrivit acestuia, cadrele medicale care lucrează pe elicoperul SMURD provin de la unități sanitare din Timiș, Arad și Bihor, existând proporții aproape egale între cele trei județe, iar piloții sunt angajați ai Ministerului de Interne, fiind coordonați direct de la București.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.