Timișoara, nominalizată la un prestigios premiu european

timisoara 67

Proiectul de reabilitare a spațiilor publice din centrul istoric al Timișoarei ar putea aduce orașului de pe Bega un premiu de nivel european.

Organizația Emerging Europe este o alianță creată cu scopul de a încuraja creşterea socială şi economică în regiunea Central şi Est-Europeană.

Premiile Emerging Europe, un program de înalt nivel şi prestigiu, identifică şi aduc vizibilitate poveştilor de succes, proiectelor de primă importanţă şi de bună practică, astfel încurajând excelenţa în 23 de ţări europene.

Premiile vor face cunoscute autorităţile locale şi afacerile care au demonstrat excelenţa în trei zone importante: sensibilizarea opiniei publice, progres social şi dezvoltare economică. Membrii juriului au o experienţă vastă în aceste sectoare şi sunt asistaţi de o echipă valoroasă.

Timișoara a fost nominalizată la categoria „Proiectul de revitalizare al anului”, în cadrul căreia se premiază iniţiative care au transformat o clădire, un spaţiu public sau un areal, aducând la viaţă o zonă neglijată, conservând patrimoniul şi favorizând utilizarea durabilă.

Proiectul Timişoarei este singurul din România nominalizat în cele 11 categorii de premiere.

În prima fază, aplicaţiile au fost evaluate de către experţii Emerging Europe. Pentru fiecare categorie a fost selectat un număr maxim de zece nominalizaţi pentru runda a doua.

În această rundă, proiectele vor fi evaluate de un juriu format din reputaţi specialişti reprezentând instituţii europene de prestigiu.

Proiectele nominalizate şi câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Galei Emerging Europe Awards care va avea loc la Londra, la sediul BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare), în data de 22 iunie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns