Timișoara, între toleranță și respectul pentru lege

În ultima clipă. Pădurea Verde a intrat pe "cod rosu"

Timișoara, între toleranță și respectul pentru lege

O delegație a Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) din cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) s-a aflat la Primăria Timișoara, unde a avut o întâlnire privind libertatea de reuniune pașnică.

Oaspeții amintiți sunt interesați de modul în care sunt gestionate evenimentele publice la Timișoara, ce măsuri de prevenție se aplică pentru a nu exista incidente, precum și despre felul în care interacționează forțele de ordine cu participanții la astfel de reuniuni.

CITEȘTE ȘI: Cât costă benzina și motorina azi, 1 iulie, în staţiile din Timişoara şi din ţară. Ce benzinării au aplicat reducerea prețului

Alături de reprezentanți locali ai Poliției, Poliției Locale, Jandarmeriei și Consiliului Local, la întâlnire a participat și Cosmin Tabără, viceprimar al Timișoarei, care a dat asigurări că astfel de reuniuni pot fi organizate în condiții civilizate și de siguranță:

”Dintotdeauna, Timișoara a fost un oraș al toleranței și așa trebuie să rămână, un loc în care libertatea de exprimare nu trebuie în nici un fel să fie îngrădită sau oprimată.

Dar, în același timp, este nevoie să fim responsabili și să arătăm respect față de lege și de instituții, pentru că, altfel, am ajunge la haos și la situații care nu își au locul într-o comunitate unde trebuie să existe siguranță și securitate.

De aceea, măsurile de prevenție, colaborarea între instituțiile implicate și responsabilitatea fiecărora sunt preferabile în dauna aplicării unor sancțiuni”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timișoara, între toleranță și respectul pentru lege

  1. Timișoara ,un oraș mare uitat în timp față de orasele mari ale țării,plin de smenari și unde se fură ca n codru , mizerabil și unde nu există atitudine civică.

Lasă un răspuns