Timișoara, în pragul unui colaps economic. Va fi prăpăd, scapă cine poate!

Timișoara, în pragul unui colaps economic. Va fi prăpăd, scapă cine poate!

Va fi prăpăd pentru economia Timișoarei. Multe afaceri vor ajunge istorie, fiind puse pe butuci de ultima decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Timiș, prin care se instituie o serie de restricții foarte dure. O mare parte dintre acestea vor lovi puternic în economia Timișoarei, afectând, deopotrivă, anagajați și angajatori.

Astfel, potrivit deciziei CJSU Timiș, condus de prefectul Ovidiu Drăgănescu, se închid restaurantele, cafenelele, sălile de fitness și bazinele de înot. De asemenea, nu mai sunt permise evenimente, fie că vorbim de spațiu închis sau deschis, și nu mai pot fi organizate nunți, botezuri sau alte evenimente private. Și acțiunile sportive sunt anulate.

În weekend, magazinele se vor închide la ora 18, după care este permisă doar livrarea la domiciliu. De aceea, este de așteptat să crească din nou vânzările celor care aduc mâncare acasă, dar în rest, va fi nenorocire.

CITEŞTE ŞI: Școlile ar putea rămâne deschise și peste pragul de 6 la mie. Se va solicita introducerea testelor non-invazive cu salivă

Multe firme se vor închide, altele își vor restrânge activitatea, iar mulți angajați vor rămâne pe drumuri, cu toate necazurile care derivă de aici: ratele care presează și riscă să rămână neplătite, facturile tot mai mari și incertitudinea zilei de mâine. În plus, restricțiile impuse de acest comitet coordonat de prefectul judeţului vin într-o perioadă a scumpirilor în lanț, în care timișorenilor le va fi foarte greu să se adapteze și să țină pasul cu noile prețuri, mai ales când vor fi legați la mâini și la picioare din cauza măsurilor de carantinare.

CITEŞTE ŞI: Ridicarea restricțiilor, solicitată la București de Alin Nica

Incidența cazurilor crește de la o zi la alta, prețurile au intrat și ele în valul patru, iar prefecții județelor par inacapabili să găsească măsuri care să atenueze loviturile încasate rând pe rând. Deocamdată, promisiunile de sprijinire a mediului de afaceri sunt doar vorbe goale, fiecare fiind lăsat în voia sorții. Dacă în ceea ce privește criza sanitară, părerile sunt împărțite, în cazul situației economice din Timișoara lucrurile sunt clare: va fi măcel! Scapă cine poate…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

16 Comments
Luci 1 octombrie 2021
Pe bune!? Eu nu voi lăsa copilul la școală și încep demersuri pentru a-i aduce în instanță pe demenți!
Rolland 30 septembrie 2021
Dacă suntem loviți așa de rău și vine greul peste noi. De ce nu suntem scutiți de taxe și impozite pe timpul pandemiei? Ca o măsură de ajutor din partea autorităților. Chiar si ceva reduceri la plata facturilor:gazelor și electricității. Vă mulțumesc anticipat. 
Angelina 30 septembrie 2021
N-ar trebui nici un fel de restricție dincontră sa lase lumea pe făgașul ei normal 
Ady 30 septembrie 2021
Timisoara intotdeauna a fost ca o ,,oaie,, pierduta si ratacita,toata tara isi bate joc de acest oras,dar timisorenilor care au mai ramas,le place sa stea capra, in fata celor din bucuresti si restul tarii,halal tara,mai bine eram sub teritoriu sarbesc,dar si pe aia iam tradat cu americani,ne meritam soarta,o sa faca toti nenorociti tot ce vor cu tidysoara
Ion de la tara 30 septembrie 2021
Prăpăd e la "mansarda" cuiva. Suntem prea obisnuiti cu sărăcia ca să fim afectați. Pacat de cei care nu au înțeles că trebuie să se protejeze. 
Marius 30 septembrie 2021
Noi suntem de vina. Fiecare dintre noi. Purtam masca doar pe gura in 50% din cazuri. La rind in magazin tibse urca in spate, la propriu, cetateanul. Acesta e rezultatul : mii de morti !
Muncitorul dezorientat 30 septembrie 2021
Lasati disperarea domnilor ziaristi.Are Balta Peste! Chiar credeti ca Bogatii saracesc asa dintr-o data? Pai amaratii de muncitori care traiesc de la avans la salariu...ei sa isi faca griji! De ce nu se anuleaza Pensiile Speciale si banii sa se dea celor care intra in Somaj Tehnic? Ma apuca mila cand vad cat de mare este grija ptr. economia Timisoarei = Guvernul nu are specialisti care sa presimta aceste probleme? Oamenii de afaceri din oras ce fac? Aaaa....isi muta conturile in alte conturi? Las-o nene Iancule,ca ne bagi Molotovul pe sistem nervos