Ridicarea restricțiilor, solicitată la București de Alin Nica

alin nica 13

Ridicarea restricțiilor, solicitată la București de Alin Nica. Situația de la Timișoara a devenit alarmantă, motiv pentru care se impun urgent măsuri care să stopeze declinul economic. În acest sens, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a făcut demersuri la București penru anularea măsurilor care riscă să paralizee viața economică din județ.

Iată mesajul transmis:

”Ieri, la București, am participat la o întâlnire de lucru cu premierul Florin Cîțu și ministrul de Interne Lucian Bode, în cadrul căreia am solicitat ridicarea restricțiilor pentru școli, sectorul HoReCa și activitățile sportive, indiferent de rata de incidență COVID-19, în baza Certificatului verde digital.

Solicitarea mea a fost una argumentată și susținută de reprezentanții domeniilor pentru a căror activitate am militat.

Timișoara este primul mare oraș din România despre a cărui închidere a început să se vorbească din nou. Am luptat împotriva carantinei și în valul COVID-19 precedent, sub nici o formă nu o voi susține și nu o voi accepta acum.

Spre deosebire de data trecută, acum avem instrumente. Trebuie doar să gândim strategic, să ascultăm ce spun oamenii, fie că sunt simpli cetățeni sau reprezentanți ai unor industrii, apoi să luăm acele măsuri coerente care cu adevărat să ajute împotriva COVID-19.

Știu că există multă rezistență la schimbare în rândul aparatului de specialitate de la București, că viziunea lor este una strict medicală, axată pe constrângeri. Am întâmpinat ezitări și refuzuri din partea unor oameni care privesc întreaga Românie ca pe un spital, dar am încredere că premierul Cîțu și ministrul Bode, decidenți care au înțeles ce le-am transmis, vor lua măsurile necesare și vor schimba acele prevederi legislative care ‘omoară’ economia, educația și spulberă mii de familii.

CITEŞTE ŞI: Școlile ar putea rămâne deschise și peste pragul de 6 la mie. Se va solicita introducerea testelor non-invazive cu salivă

Dintre cei care, din păcate, se află astăzi în spitale, 97% sunt nevaccinați. Și-au asumat acest lucru și nu vreau să le judec decizia. În schimb, vreau să vorbesc în numele celor care s-au vaccinat, indiferent de motivul pentru care au făcut-o. Aceștia merită protecția, mobilitatea și accesul la servicii care le-au fost promise.

CITEŞTE ŞI: Un TimPark reformat, în loc de investiții în parcări. Toate detaliile despre noul sistem gândit de edili

Suntem în valul 4 COVID-19, posibil să urmeze și altele. De mai bine de un an spun același lucru: ca și comunitate, trebuie să ne învățăm să trăim cu virusul, iar, ca autorități publice, avem obligația să stabilim măsuri astfel încât școala, economia și sănătatea să fie protejate.

În concluzie, pe lângă respingerea oricărei forme de închidere a orașului și a economiei, am cerut renunțarea la restricții de 50% și 30% raportat la suprafața ocupată în industria ospitalității și acces liber în baza certificatului verde digital”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *