În Timişoara e mai uşor să cumperi o vilă decât o maşină

birocratie 1

Achiziţionarea unui autoturism în Timişoara a devenit o adevărată aventură, iar din cauza birocraţiei, cel care o cumpără riscă să depăşească perioada legală pentru a o înmatricula. După ce între vânzător şi cumpărător s-a semnat contractul de înstrăinare a autoturismului second-hand, se poate demara procedura de înmatriculare a vehiculului.

Pentru aceasta, cumpărătorul are nevoie de un act de finanţe prin care se specifică dacă este sau nu plătită taxa de mediu pentru maşina în cauză. Eliberarea documentului durează zece zile lucrătoare. În fine, după obţinerea acestuia, noul proprietar se prezintă la primărie cu toate actele.

La rândul lor, funcţionarii publici din această instituţie urmează să-i elibereze actele necesare înmatriculării autovehiculului după alte zece zile lucrătoare. În total… o lună, adică exact termenul în care trebuie să se încadreze cumpărătorul pentru a înmatricula autoturismul.

După cum se ştie, la noi mai e câte o zi liberă sau una sau două de întârziere, iar cumpărătorii riscă să plătească amenzi din cauza birocraţiei. Există oraşe unde administraţiile financiare eliberează documentele care atestă plata sau neplata taxei de mediu pentru autoturisme în trei zile.

E drept, Timişoara este mare, însă documentele necesare se eliberează cam la limită. Aceasta în condiţiile în care informaţia despre plata taxei de mediu se poate afla pe loc, însă este nevoie ca hârtia care atestă acest lucru să fie plimbată la toate etajele, pe la toţi şefii, lucru care durează câteva zile bune.

De două săptămâni au nevoie şi funcţionarii de la primărie pentru a analiza documentele, iar aceasta se întâmplă în era tehnologiei!

Mai uşor este, în Timişoara, să cumperi o vilă, lucru care se poate rezolva în circa trei zile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “În Timişoara e mai uşor să cumperi o vilă decât o maşină

  1. Traim in Romania si acest lucru ne ocupa tot timpul , am fost in Bulgaria , intr un orasel la sud de Dobrogea , am ajuns la ora 9 acolo , iar la 12 si 30 am plecat cu masina cu nr bulgaresti , in aceeasi curte erau toate institutiile care se ocupau de inmatriculare , inclusiv notar , la noi din cauza prostiei si a altor cauze , acest lucru nu o sa se faca intr o 1000 de ani de acum incolo , din contra , o sa se faca si mai greu , o sa trebuiasca si mai multe hirtii , iar in privinta acelei adeverinte care atesta plata taxei sau timbrului sau cum s a numit sau se va numi , era foarte greu ca , contra cost , orice cetatean , dupa ce platea o taxa , sa acceseze o baza de date si sa vada ce il interesa , totul pe internet , si plata taxei , dar cum am spus , la noi , nici intr o 1000 de ani nu o sa se faca ceva ptr cetatean .

  2. P.S. Am spus la inceput ca traim in Romania , dar se pare ca mai mult de 5 000 000 de romani au ales sa nu traiasca in Romania , si se pare ca cifra va creste exponential , si inca ceva si inchei , in Marea Britanie , dupa ce ai cumparat un auto , detasezi o parte a cartii de identitate , o trimiti prin posta la o institutie , si tot prin posta in citeva vin si noile acte ,si acest lucru este tot .

  3. ati vazut cine-i mulge pe romaini si de bani si de timp ,acesta este adevaratul „sistem” invocat mult de un apreciat politician ,cineva spunea ca acest lucru comentat e o prostie , nu domnilor e o nemernicie si numai Bunul Dumnezeu stie cand ne scapam de acesti nemernici.

    1. never-ever! „Îndrăzneşte să crezi că visul european se poate realiza în România!”. Lansarea candidaţilor PSD Timiş s-a produs într-o atmosferă electrizantă – cam asta se promoveaza de presa noastra de rahat …

Lasă un răspuns