„Timișoara Coffee Festival”. Are loc în primul weekend din octombrie, intrarea este liberă

„Timișoara Coffee Festival”. Are loc în primul weekend din octombrie, intrarea este liberă

„Timișoara Coffee Festival”. Are loc în primul weekend din octombrie, intrarea este liberă.

Prăjitorii de cafea din vestul țării și Coffee Shopuri se întrunesc în weekend sub același acoperiș, la „Stația de cafea” din Vox Technology Park (Calea Torontalului nr. 69), pentru a putea aduce cafeaua de specialitate mai aproape de timișoreni.

CITEȘTE ȘI: Exercițiu de mobilizare în Banat, pe baza unui scenariu semi-fictiv

Mai concret, vizitatorii, care pot intra gratuit la „Timișoara Coffee Festival”, sâmbătă și duminică (1 și 2 octombrie), începând cu ora 9, vor putea degusta cafele din mai toate zonele producătoare din lume, vor putea descoperi noi metode de preparare a cafelei, își vor îmbunătăți percepția senzorială asupra cafelei ghidați de profesioniști din domeniu și vor putea participa la wokshopuri care vor avea teme axate pe domeniul cafelei și nu numai.

„De asemenea, fiecare vizitator va putea completa un talon pe care îl va depune într-o urnă, iar duminică, 2 octombrie, la finalul Timișoara Coffee Festival, vom extrage 3 câștigători, care vor primi premii constând în cafea și dispozitive de preparare a cafelei puse la dispoziție de către sponsorii festivalului.

Expozanții prezenți îi vor încânta pe vizitatori și cu produse din alte zone decât cafeaua, cum ar fi berea artizanală și vinuri atent alese, săpunuri hand made, ceramică hand made precum și obiecte din lemn.

Zona de food va fi disponibilă pentru refacerea aportului de energie” arată organizatorii.

Campionatul Regional de Aeropress

 Sâmbătă, 1 octombrie, în prima zi a „Timișoara Coffee Festival”, va avea loc, începând cu ora 12, Campionatul Regional de Aeropress.

„Aeropress este un dispozitiv relativ nou în lumea cafelei. El a fost inventat de Alan Alder, un inventator cu peste 40 de patente în prezent. Sătul să bea cafea prost preparată în delegații, el a hotărât să dezvolte un dispozitiv pentru preparat cafea ușor de transportat și utilizat. Astfel a apărut Aeropress, care în scurt timp a revoluționat zona cafelei de specialitate, reușind să aducă noi gusturi în ceașcă prin simplitatea preparării, dar și prin nelimitatele rețete care se pot prepara cu acesta. Ușor de folosit și transportat, a ajuns să fie îndrăgit atât de către cei care lucrează în cafenele de specialitate, cât și de iubitorii de cafea ce își prepară licoarea magică acasă, la birou, în camping, pe barcă, practic oriunde doresc. Ai nevoie doar de cafea măcinată, apă caldă la 80-90 de grade și un filtru de hârtie. La achiziționarea unui Aeropress, utilizatorul primește tot ce are nevoie pentru a prepara o cafea (kittul conține inclusiv linguriță de dozat cafea, spatulă pentru amestec, capac, filtre de hârtie; varianta AeropressGo conține și un pahar de plastic și capac).

Concursul din weekend de la Timișoara se va desfășura în runde cu câte 3 concurenți, dintre care unul merge mai departe. În acest sistem de câte 3 se merge până la finală. Juriul este format din 3 membri plus un președinte. Fiecare rundă durează 5 minute (plus 3 minute timp de pregătire). Cafeaua folosită este aceeași pentru fiecare concurent și va fi cunoscută în ziua concursului, începând cu ora 9. Timp de antrenament: de la ora 9 până la ora de începere a concursului, adică ora 12. Concurenții vor primi, la masa de competiție, cafeaua gata cântărită. Au voie să folosească maxim 18 grame de cafea. Rezultatul ce ajunge în cești la jurați trebuie să aibă minim 150 ml. Cana cu cele mai multe voturi merge mai departe. Câștigătorul Campionatului Regional de Aeropress se califică la Campionatul Național de la București direct în runda a doua.

Tot sâmbătă, 1 octombrie, vizitatorii se vor bucura de degustări de cafea organizate de prăjitorii consacrate din Europa – La Cabra din Danemarca (ora 11-12). „De asemenea,  începând cu ora 20, vă invităm la Coffee Party”, mai arată organizatorii., care  precizează: „duminică vom continua cu degustări de cafea și workshopuri cu teme diverse”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *