Timişoara ar putea găzdui un comandament NATO, unde să fie cantonaţi câteva sute de militari. Se vor face angajări masive

nato

Timişoara este luată în calcul pentru a găzdui o bază militară NATO, în cazul în care României îi va fi atribuit comandamentul de trei stele de tip Land Command Component.

Circa 400 de militari ar putea fi cantonaţi în capitala Banatului, anunţul fiind făcut de ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor. Alianţa Nord Atlantică intenţionează să organizeze noi astfel de comandamente în Europa, iar ţara noastră s-a oferit să găzduiască unul consacrat mobilizării rapide a forţelor aliate pe teritoriul Europei.

„Este vorba de cel puţin 400 de ofiţeri NATO care ar urma să îşi desfăşoare activitatea. Înseamnă o dezvoltare a zonei în care se află, înseamnă că Alianţa recunoaşte capacitatea României să organizeze un comandament. Înseamnă şcoală, grădiniţă, infrastructură, dezvoltare economică. Încercaţi să vă imaginaţi o bază militară de 400 de ofiţeri cărora trebuie să li se pună la bază toate facilităţile necesare, dar este prematur”, a spus ministrul Apărării Naţionale, la Timişoara.

Chiar dacă totul este deocamdată parte dintr-o propunere, Mihai Fifor a inspectat Baza Militară Aeriană de la Timişoara.

„Am fost şi am văzut baza militară. Aici vom avea cât de curând şi avioane IAR 99 care vor efectua misiuni şi de la Timişoara, plus că am discutat cu cei care operează aeronavele din dotarea Bazei legat de programul pe care România şi-l doreşte pentru înnoirea flotei aeriene cu elicoptere”, a precizat ministrul Apărării.

Mihai Fifor a anunţat şi că în următoarea perioadă se vor face angajări masive în Armată, la Timişoara.

„Avem nevoie de o creştere de câteva sute de cadre militare în Garnizoana Timişoara. Nevoia acută se resimte mult la baza aeriană. Avem nevoie de încadrare rapidă. Suntem într-o analiză foarte serioasă, astfel încât, dacă României îi va fi atribuit comandamentul de trei stele, una dintre opţiunile plauzibile în care acesta şi-ar putea desfăşura activitatea este Timişoara. Dar suntem încă într-o fază de analiză”, a subliniat Fifor.

Sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Timişoara ar putea găzdui un comandament NATO, unde să fie cantonaţi câteva sute de militari. Se vor face angajări masive

  1. Da! Ii asteptam cu toata deschiderea! O veste excelenta!

    Ii asiguram ca le punem la dispozitie tot ce e necesar la infrastructura (autostrazile Timisoara-Arad si Timisoara-Deva, drumul european; cai ferate&centru intermodal; aeroportul Traian Vuia – aeroportul utilitar Cioca – aerodromurile militare Giarmata si baza militara Giroc)

  2. Nu, multumim. E suficient zgomotul infernal si anxietatea pe care o provoaca elicopterele militare rezidentilor din zona. Nu avem nevoie de o atmosfera de razboi aici. Povestea cu dezvoltarea de nu stiu ce fel incepe sa devina un argument rasuflat pentru tot felul de aberatii extrem de nocive. Sper ca nu exista chiar atat de multi inconstienti in Timisoara care sa accepte transformarea acestui oras intr-o tinta prioritara de razboi. Daca vreti sa va jucati de-a razboiul, gasiti-va o zona nelocuita, unde va puteti bombarda pana la exterminare fara sa puneti in pericol sute de mii de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *