Timișoara a rămas fără apă caldă! Cât va persista situaţia

 Fără apă caldă și căldură, în mai multe cartiere ale Timișoarei

Locuitorii orașului de pe Bega care sunt clienţi ai sistemului centralizat de termoficare au rămas joi după-amiază fără apă caldă.

Deocamdată, nu se știe cât timp se va prelungi această situație. Primarul Nicolae Robu a confirmat că ar exista unele probleme legate de plata unor facturi la furnizorul de gaz metan, dar s-a arătat optimist că situația se va rezolva vineri.

Situația este una cât se poate de neplăcută, având în vedere că în curând ar trebui să se deschidă și sezonul de încălzire.

În jurul orei 21.50, Colterm a remis un comunicat de presă prin care anunţă că E.On Gaz a decis sistarea furnizării gazelor naturale pentru Colterm, începând cu ora 17, aceasta însemnând oprirea furnizării apei calde de consum în Timişoara.

„Acest lucru l-au făcut în contextul în care, în prezent, avem credit furnizor care nu a fost depașit, adică un plafon al datoriei care nu a fost atins. În prezent, datoriile nostre către furnizorul de gaz au ajuns la jumătate față de perioda similară a anului trecut. Din această după-amiază, timp de câteva ore, echipele nostre au făcut tot posibilul pentru a porni furnizarea agentului termic cu combustibil alternativ, care este păcura. Datorită consumului redus de agent termic al orașului cazanele care funcționeaza cu combustibil aternativ nu pot fi pornite. În cursul zilei de vineri, 2 octombrie 2015, vom efectua o plată către furnizorul de gaz și, în cel mai scurt timp, vom relua furnizarea agentului termic. Ne cerem scuze faţă de populaţia Timişoarei pentru aceste neplăceri”, scrie în comunicatul Colterm.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timișoara a rămas fără apă caldă! Cât va persista situaţia

  1. Sa investim in palmieri (ca gazonul simplu si elegant nu e bun) si facturile le platim la vara! Ca stau fraierii si fara apa calda si caldura! Si te mai intrebi de ce pleaca romanii din tara?! Cred ca domnul primar ar trebui sa isi puna intrebarea aceasta pentru ca suma deciziilor domniilor lor ne face sa ne fie rusine ca traim cica intr-un oras care se vrea capitala culturala!

Lasă un răspuns