Timişenii se împrumută din ce în ce mai mult. Valoarea creditelor în lei a explodat

Vin deconturile în mai multe localități timișene!

Locuitorii judeţului Timiş contractează împrumuturi în lei într-un ritm tot mai accelerat, după cum o arată datele centralizate la nivelul Băncii Naţionale. Astfel, în luna martie, valoarea totală a soldului creditelor acumulate de populaţia judeţului Timiş a ajuns la 3,484 miliarde de lei, după ce cu un an mai devreme era de 2,624 miliarde.

În cazul împrumuturilor bancare pentru consum, în moneda naţională, avem de-a face cu o creştere de la 1,277 la 1,552 miliarde. De asemenea, creditele imobiliare în lei ale gospodăriilor timişene au ajuns în martie la totalul de 1,864 miliarde, faţă de 1,226 miliarde cât erau cu 12 luni în urmă.

În schimb, în perioada menţionată, la nivel judeţean a scăzut de la aproape 50 de milioane de lei la 32,4 milioane soldul creditelor obţinute de persoanele fizice în alte scopuri decât cele de consum sau pentru cumpărarea de locuinţe.

Pe de altă parte, apetitul bănăţenilor scade semnificativ pentru împrumuturile în valută. Astfel, la sfârşitul lunii martie soldul creditelor populaţiei în monede străine a fost, la nivel judeţean, în valoare de 2,3 miliarde de lei, după ce în urmă cu un an se cifra la peste 2,6 miliarde.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timişenii se împrumută din ce în ce mai mult. Valoarea creditelor în lei a explodat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *