Timișenii pot evita aglomerația de la pașapoarte

pasaport

Având în vedere că se apropie perioada estivală, pentru a evita aglomeraţia de la ghişeele de preluare cereri pentru eliberarea documentelor de călătorie, Serviciul Pașapoarte Timiș face un apel la persoanele care doresc să solicite astfel de documente să se prezinte din timp la sediul din Complexul Comercial „Iulius Mall”, str. Demetriade, nr. 1, la etajul 1 (lângă Media Galaxy).

Programul de lucru este următorul: Timişoara – luni, marţi, joi şi vineri între 8,30-16,30, iar miercuri între 8,30-18,30; la punctele de lucru mobile: Lugoj – joi, o dată la două săptămâni, orele 10-14; Sânnicolau Mare – marţi, o dată la două săptămâni, orele 10-14, Jimbolia şi Deta – marţi, o dată la patru săptămâni, orele 10-14, cu precizarea că în perioada 1 iunie-31 august va funcţiona doar punctul de lucru mobil Lugoj.

Cetăţenii se pot programa online pe site-ul www.epasapoarte.ro, accesând judeţul Timiş, iar la sediul serviciului se efectuează programări, în baza prezentării dovezii achitării taxei aferente, pentru ziua în curs sau pentru zilele următoare.

Cei care doresc să beneficieze de pașapoarte trebuie să ia în considerare schimbările legislative ce se preconizează a intra în vigoare de anul acesta, şi anume: paşapoartele temporare vor fi eliberate în termen de cel mult trei zile doar în situaţii obiective în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară şi urgentă prezenţa persoanei pe teritoriul altui stat şi nu există timpul necesar pentru emiterea paşaportului simplu electronic (fiind necesară prezentarea documentelor care determină necesitatea şi urgenţa deplasării persoanei în străinătate), rămânând valabile şi celelalte situaţii prevăzute de lege în prezent (călătoria în state aflate în stare de beligeranţă, când paşaportul a fost depus pentru obţinerea unor vize şi când în paşaport nu mai există file disponibile pentru aplicarea vizelor). În celelalte situaţii paşaportul simplu temporar va fi eliberat în termen de 14 zile calendaristice.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *