Timişeanul Mihai Şora, mesaj pe Facebook după congresul PSD

A murit Mihai Șora la vârsta de 106 ani. Postarea de rămas bun a soției: „E frig fără tine, iubitule”

Filosoful Mihai Şora scrie pe pagina sa de Facebook despre Congresul PSD, comentând că, la socoteala de pe urmă, nu servitutea veteranilor este descurajantă, ci zelul, ardoarea celor tineri, iresponsabili.

”Am râs. Am stors şi multe lămâi. La socoteala de pe urmă, nu servitutea veteranilor este descurajantă, ci zelul, ardoarea celor tineri, iresponsabili”, scrie Şora.

Filosoful apreciază că ”centurionii uzaţi – cu pieptul plin de medalii şi săbiile boante – sunt doar ridicoli”.

”Dar fanatismul viguroşilor soldaţi, abia iviţi în partid, este mai de temut. Credulitatea lor va fi greu, foarte greu de combătut. Pentru că, în peştera numită Sala Palatului, ei aud pentru întâia oară cuvintele Adevăr, Bine, Frumos din gura bătrânilor vicleni, hârşiţi în lupte. Iar din peşteră nu vor scăpa decât cu preţul renegării propriei şi – vai! – autenticei lor credinţe”, încheie Mihail Şora, scrie romaniatv.net.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timişeanul Mihai Şora, mesaj pe Facebook după congresul PSD

  1. Dom profesor mihail sira este fiul parintelui meletie ce slujit ca preot ortodox la izvin si la timisoara in viile fabric-se petru si pavel in prezent.cinste dumitale dom profesor ca la 101 ani esti treaz cu mintea si ne arăți cale cea bună !sa luam Minte si sa gandim cu propria minte spre cele bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *