Timişeanul Mihai Șora, mesaj de mobilizare pentru vot: ‘Nimic nu mi se pare mai periculos pentru democraţie decât nepăsarea’ (video)

sora

Filosoful Mihai Şora a postat, sâmbătă, pe Facebook, un nou mesaj prin care îndeamnă cât mai multă lume să voteze.

”Nimic nu mi se pare mai periculos pentru democraţie decât nepăsarea”, spune filosoful de 102 ani care a completat mesajul cu un clip video în care arată că are de făcut 875 de paşi mici până la secţia de votare. ”Nu pregetaţi să-i faceţi”, mai spune Şora, conform News.ro.

CITEŞTE ŞI: Lider PSD cere excluderea senatorului transportat la Bucureşti cu elicopterul

”Dragi prieteni, vorbiţi cu cei din jur, cu părinţii, cu bunicii, cu prietenii voştri, să iasă la vot. Nimic nu mi se pare mai periculos pentru democraţie decât nepăsarea. Nepăsarea înseamnă să nu fii sensibil la soarta ţării tale şi a semenilor tăi. Când nu-ţi pasă de viaţa celor din jurul tău, de fapt nu-ţi pasă nici de viaţa ta: nu trăieşti în peşteră, printre lilieci şi coleoptere; trăieşti printre oameni şi de soarta lor depinde şi soarta ta.

CITEŞTE ŞI: Două femei au fost rănite, dintre care una grav, în urma unui accident de circulaţie

Nu poţi fi – tu, singur! – fericit şi împăcat dacă cei din jurul tău suferă, dacă nu au acces la o educaţie decentă, dacă se chinuie în spitale insalubre, dacă mor sfârtecaţi în accidente pe şosele desfundate, dacă sunt hărţuiţi în fel şi chip de incompetenţă, rea-voinţă, de hoţie şi netrebnicie. Mergeţi la vot şi luaţi-i cu voi şi pe nehotărâţi, pe leneşi, pe uituci, pe lasă-mă-să-te-las şi pierde-vară”, a scris, sâmbătă pe Facebook, Mihai Şora.

CITEŞTE ŞI: Confort şi siguranţă, într-o comună din Timiş. Străzi complet asfaltate şi camere de supraveghere

Acesta explică faptul că a stat de vorbă cu zeci de oameni pe care a încercat să-i convingă să voteze.

”În ultima vreme, am stat de vorbă cu zeci de oameni, am încercat să-i conving să-şi rupă câteva minute din viaţă şi să meargă la vot: câteva minute pentru anii ce le stau în faţă. Câteva minute şi câţiva paşi”, a mai scris filosoful pe Facebook.

CITEŞTE ŞI: Natalitate peste media Uniunii Europene, într-o localitate timişeană! Se mai construiește o școală

Mesajul este completat cu un clip video în care arată că are de făcut 875 de paşi mici până la secţia de votare.
abonament renasterea banateana
”Nu pregetaţi să-i faceţi şi puneţi stampila, după ce v-aţi gândit bine, pe numele celui mai potrivit să ne reprezinte”, spune Mihai Şora, conform stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timişeanul Mihai Șora, mesaj de mobilizare pentru vot: ‘Nimic nu mi se pare mai periculos pentru democraţie decât nepăsarea’ (video)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *