Timişean făcut de râs în comună din cauza incompetenţei funcţionarilor primăriei

primaria padureni

Un cetăţean dintr-o comună s-a trezit cu o somație în care era înștiințat că trebuie să plătească un impozit de aproape 1.100 de lei pentru gospodăria pe care o deține. Bărbatului, pe nume Valentin Marușca, din Pădureni, nu i-a venit să creadă, în condițiile în care, anul trecut, pentru aceeași suprafață plătise jumătate din această sumă.

”Am 1.877 de metri pătrați cu tot cu casă. În 2015, am plătit vreo 450 de lei impozit și am rămas foarte mirat când am văzut că anul acesta mi s-a cerut suma de 1.087 de lei”, a povestit bărbatul.

A întrebat în stânga și-n dreapta, aflând de la alți consăteni că lor nu li s-a majorat impozitul. Prin urmare, contribuabilul nu s-a grăbit să-l plătească, intenționând să meargă la primărie să ceară explicații. La scurt timp, i s-a făcut poprire pe salariu.

”Nu înțeleg pentru ce mi s-a făcut poprirea! Chiar dacă aș fi avut atât de plată, impozitul este pe anul în curs, care nu s-a încheiat încă. Cum să mă execute pentru o plată care nu e scadentă? A trebuit să plătesc 450 de lei, ca să-mi deblocheze contul”, spune cetățeanul.

Dorind să aflăm cum stau lucrurile, am sunat la Primăria Pădureni. ”Nu cunosc situația, dar voi verifica”, a răspuns edilul-șef al comunei, Dorin Ignuța.

Între timp, timișeanul s-a adresat în scris instituției, cerând explicații. Am revenit și noi, cu un alt telefon. ”Domnul Marușca a cerut reanalizarea dosarului său săptămâna trecută. Dar nu a mai venit după răspuns. Eu nu sunt abilitat să vă dau mai multe informații. Ce vă pot spune e că situația s-a remediat acum, iar impozitul a fost recalculat”, a explicat unul dintre funcționarii din cadrul Biroului taxe și impozite al primăriei, fără a-și declina identitatea.

Referitor la afirmația angajatului din primărie, Valentin Marușca susține că, lucrând în acea săptămână în schimbul de dimineață, nu avea cum să treacă pe la instituție ca să afle răspunsul, aceasta fiind închisă după-amiaza. ”Voi merge săptămâna viitoare, când sunt în schimbul de după-amiază”, a precizat timișeanul.

Și s-a dus. A aflat, cum avea să ne povestească ulterior, că i s-a redus impozitul la 378 de lei. În ceea ce privește diferența de până la 450, cât plătise pentru a i se debloca contul poprit anterior, i s-a sugerat să o lase în contul primăriei, pentru că i se va scădea din impozitul pe anul viitor.

”Nu știu ce să fac, o să mă mai gândesc dacă las banii ăia acolo sau îi cer înapoi, dar cum rămâne cu greșeala pe care au făcut-o ei? Dacă plăteam și tăceam, nu-mi recalcula nimeni impozitul. Și rușinea pe care am trăit-o când au aflat colegii mei de serviciu că mi s-a pus poprire pe cont, că sunt datornic?”, s-a întrebat, retoric, timișeanul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *