TIMIŞ. Primari apreciaţi, edili toleraţi

gheorghe nastor

Primarii continuă să rămână principalele motoare electorale în alegeri, fie că vorbim de cele parlamentare, prezidenţiale, europarlamentare sau diverse referendumuri.

Alegerile din 5 iunie au arătat că majoritatea edililor timişeni se bucură încă de încrederea celor ale căror interese le servesc, obţinând, în general, rezultate pozitive. Au existat şi unele excepţii, care nu afectează, însă, tendinţa generală de a fi votat primarul în funcţie. Astfel, dintre edilii timişeni care au candidat din nou (unii dintre aceştia, din diverse motive, nu şi-au mai dorit un nou mandat) circa 90 la sută au câştigat alegerile. E drept, nu toţi au obţinut scoruri remarcabile, însă s-a dovedit, încă o dată, că primarii în funcţie sunt greu de doborât.

Ales sută la sută

Judecând după rezultatele avute, unii sunt adevăraţi idoli în comunităţile lor. De exemplu, ce i s-ar putea reproşa lui Gheorghe Nastor (foto) de la Gottlob, care (fiind şi unic candidat, ce-i drept) a obţinut un procentaj devastator: sută la sută?!

Cei mai iubiţi…

Sunt şi alţi primari „greu de ucis”, cu performanţe răsunătoare: Ovidiu Ştefănescu (Comloşu Mare), cu 95 la sută; Vasiu Stoian (Tomnatic), cu 93 la sută: Luchian Savu (Şandra), cu 90 la sută; Cornel Toma (Pesac), cu 87 la sută; Ioan Lihoni (Bethausen), cu 87 la sută; Gheorghe Stoian (Birda), cu 85 la sută; Pavel Teodor (Recaş), cu 83 la sută; Ştefan Varga (Livezile), cu 81 la sută; Dragoş Buicu (Valcani), cu 80 la sută. Apoi, o serie importantă de alţi primari au trecut de 70 la sută, dovedindu-se foarte apreciaţi în comunităţile pe care le slujesc.

Cele mai puţine voturi

La polul opus, sunt şi câţiva primari aleşi de mai puţin de o treime din alegători, majoritatea fiind la primul mandat. Cel mai mic scor l-a obţinut Ionuţ Stănuşoiu (Ghiroda), cu doar 22 la sută din voturi, urmat de Cornel Gui (Teremia Mare), cu 24 la sută, Viorel Mărcuţi (Sânmihaiu Român), cu 30 la sută; Cornel Lupu (Maşloc), cu 32 la sută; Tudor Marinescu (Voiteg), cu 32 la sută şi Ilie Todaşcă (Săcălaz), cu 32 la sută.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *