În Timiş există încă elevi care pleacă spre şcoală la ora 6 şi se întorc acasă pe întuneric

elevi navetisti

Un teren de minifotbal a fost amenajat recent într-o comună din Timiş, în ciuda faptului că tot mai mulți localnici devin navetiști încă de la vârste fragede. Este o încercare a autorităților din Darova de a oferi o alternativă de petrecere a timpului liber tinerilor atrași de mirajul orașului.

”Migrația către unitățile școlare din Lugoj este accentuată. Unii încep naveta chiar și de la grădiniță. Motivul: 80 la sută dintre dascăli vin de la Lugoj și nu prea au interes să dezvolte în localitate dragostea de învățătură.

De multe ori, am găsit copiii afară în timpul orelor de curs, iar profesorii erau în cancelarie. La școala din Darova cursurile încep de la ora 9 pentru a ajunge și elevii de clasa a IV-a din Sacoșu Mare, în sat frecventând unitatea doar 20 de copii din primele patru clase primare.

În ciuda acestui fapt, părinții preferă să-și trimită copiii la Lugoj, cu autobuzul de 6,30, pentru a face carte. Tinerii sunt implicați la oraș și în alte activități și ajung abia seara acasă. Am semnalat la Inspectoratul Școlar Județean Timiș faptul că pe majoritatea dascălilor de la noi nu-i interesează decât salariul, însă mi s-a transmis că nu putem să îi schimbăm pe toți”, a explicat primarul Sorin Tilihoi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *